Cum un selfie poate schimba soarta războiului

Dacă trăiești în secolul ăsta, probabil că ai telefon mobil (cine știe, poate chiar cu SIM funcțional, nababule!).

Dacă ai telefon mobil, poate ai chiar telefon deștept de tip smartphone.

Dacă ai telefon deștept de tip smartphone, atunci probabil că îți place să faci poze, să le postezi pe Facebook și să-ți dai check-in în tot felul de locuri exotice pe unde umbli – la coadă la pupat de moaște, la întors fânul, la plivit napii sau chiar la toaleta discotecii.

Probabil că ați citit cu toții acum o vreme cum o persoană rău intenționată (căreia-i vom spune un hrebenciuc) a reușit să recreeze traseul zilnic al unei familii cu copii mici numai pe baza pozelor postate pe Facebook, care aveau opțiunea de geo-tagging activată. Asta pentru că pozele păstrează coordonatele locului în care te-ai tras în chip (atâtea grade latitudine, atâtea grade Celsius, coafura rezistă). Pe baza lor, hrebenciucul ar fi putut-o aștepta pe mămică la colț de stradă exact la ora potrivită, să-i dea în cap și, nu știu, să o ducă în pivnița lui, unde să o pună să-i gătească aripicante până la sfârșitul veacurilor. Vi se pare că asta vă face părul măciucă pe spate? Stați, că n-ați văzut nimic.

Niște soldați americani desfășurați în Afghanistan s-au bucurat așa de tare când au primit în bază 6 elicoptere AH-64 Apache, că aproape au chiuit de fericire!


5 tone de democrație pură! (sursa)

OK, n-au chiuit, pentru că e împotriva regulamentului; dar s-au grăbit să posteze poze pe Facebook cu noile mașini de ucis talibani, și apoi au așteptat, înfrigurați, să vadă câte Like-uri primesc.

Și, în loc de o ploaie de Like-uri, au primit o ploaie de obuze de mortier. Pentru că talibanii, deghizați în pisi fierbinți cu care se împrieteniseră pe Facebook, au aflat în care bază americană s-au livrat elicopterele, s-au cățărat pe muntele din apropiere și au scuipat proiectile până au picat în depresie de plictiseală, Allahu akbar.

4 din cele 6 elicoptere de atac au fost făcute una cu pământul. La 20 de milioane de $ bucata, astea au fost, poate, cele mai scumpe fotografii postare vreodată pe rețeaua lui Zuckerberg.

Sursa poveștii.

Update după 3 săptămâni: un terorist cretin de la ISIS și-a făcut un selfie, iar armata americană a trimis o ploicică de bombe fix acolo după numai 22 de ore.

12 lovituri, dă-i și tu!