Cum se pupă mâna la femei şi domnisoare

(imediat vă scriu şi despre weekendul blogăresc la Cabana-mai-cu-Moţilor; deci imediat, da?)

Prietenul Uţu – nu, nu cel de aici – a fost invitat, acum câţiva ani, la ziua de naştere a unei gagici. În discoteca Sun din Cluj, care pe vremea aceea nu era o cloacă manelistică pentru taximetrişti, aşa cum este acum, ci era un local în care tinerii petreceau clipe de neuitat într-o ambianţă.

Ca orice mascul care se respectă, Uţu a venit la ziua de naştere a gajicii cu încă vreo doi prieteni, pe formula: “bă, ştiu un chef, haideţi cu mine să ne distrăm că e plin de gajici acolo, îi luăm fetei un spray şi gata!” Ştiu formula asta, am aplicat-o şi eu cu succes de patru miliarde de ori.

Discoteca Sun – ticsită, atmosferă incendiară de sâmbătă seara. Aşa că, pentru a ajunge la masa sărbătoritei, cei trei fac un şir indian şi se strecoară printre moderntalk-işti şi c.c.catch-işti.

Când ajung la masa săbătoritei, Uţu îi face semn (nu putea urla, că era gălăgie imensă, din aia cu decibeli): “mai sunt cu doi prieteni, e ok dacă rămân şi ei?”

Gajica dă din cap afirmativ, bucuroasă de oaspeţi tineri şi crocanţi.

Aşa că primul prieten de-al lui Uţu îi pupă mâna sărbătoritei, cu o plecăciune aproape medievală, şi îi oferă cadoul. Gajica roşeşte, wow, spray de la Farmec, exact ce-mi doream.

După el, al doilea prieten de-al lui Uţu îi pupă şi el mâna sărbătoritei, cu o temenea de-a dreptul budistă, şi îi oferă cadoul. Gajica roşeşte, wow, fantastic, alt spray de la Farmec, exact ce-mi doream!

Vine rândul lui Uţu să îi ofere cadoul.

Dar înainte de toate, vrea să pupe fata de La Mulţi Ani.

Pentru că cei doi prieteni de dinainte îi pupaseră mâna fetii, Uţu o prinde de mână şi vrea să-şi lipească – şi el – buzele de dosul palmei ei.

Gajica, care era prietenă cu Uţu, se aştepta însă la un pupic pe obrăjor.

Uţu se înclină viguros în faţă.

Gajica îi întinde obrazul.

Nimeni nu îi pregătise pentru ce avea să urmeze.

Uţu îi fute gajicii un cap viguros în gură, de ziua ei, de-i sparge arcada! Şi stropi de sânge sar vesel prin atmosfera incendiară.

Dezastru.

Gajica pică înapoi în cur pe canapeaua din club.

În cădere, antrenează câteva sticle de bere şi pahare de suc care se aflau pe masa ei de sărbătorită.

Sticlele de bere şi paharele de suc umezesc şi compromit definitiv nişte freze, toalete şi rochii de domnişoare care stăteau la masă. Se storc sutiene, se întind rimeluri pe obraz, gajicile arată ca Alice Cooper.

Gajica fuge repede la baie, şi de acolo la spital.

Fetele murate mai aşteaptă şi ele să se termine melodia, şi pleacă şi ele.

Uţu a mai stat.

Cam 40 de secunde după ce au plecat şi ele, nu mai mult, după care s-a cărat, cu tot cu prietenii lui derutanţi.

Plm.

27 lovituri, dă-i și tu!