Cum se negociază în bazarul tunisian

Se duce bunătate de ghiaur în Tunisia, că la mare la noi e chiar mult prea plin de turiști străini, nu mai poți mânca o șaorma tradițională de atâția nemți și franceji și suedeji.

Și, ca orice român care se respectă sau ca un blogger, s-o dus și în bazar, să caute legendarii blugi Pyramid și să-şi ia nişte iPhone-uri originale.

La intrare în bazar, o fost acostat din prima de un turcaleț din ăla tunisian:
Hello, my friend, where are you from?
– Romania…
Ahaaaa, Romania, Ceaușescu, Hagi, king Cioabă! Come inside, I give you very good deal!

Și românul nostru intră în magazin unde, printre o mie de iPhone-uri 5 și parfumuri originale, observă o statuetă mai deosebită. Purta pe ea patina timpului și se vedea că nu e un chinezărism de plastic făcut pe un vapor în deșertul Sahara.
– Care-i treaba cu statueta asta? întreabă românul.
– Asta, my friend, e o statuetă foarte specială. Este 100% originală, a fost găsită în piramida faraonului Mekh, fiul lui Neheb și nepotul lui Hsekiu, tatăl lui Adjenib. A ajuns la mine în bazar printr-o întâmplare, pentru că acum în Egipt e haos, altfel nu aș fi putut-o trece granița. Se spune că aduce noroc și sănătate familiei care o posedă, și ce să vezi, de când o am pe fiu-meu nu l-a călcat nici o mașină! I-am refuzat deja pe cei de la Christie’s din Londra și aștept un cumpărător care să o poată aprecia la adevărata ei valoare. Am certificat de originalitate pe ea și hârtiile pentru vamă, care arată că o poți trece granița.
– Sună interesant, zice turistul român din interiorul sandalelor sale. Cât vrei pe ea?
– Ție, dar numai ție și numai azi ți-o ofer la un preț special, pentru că este o zi bună și-mi place de tine. Poate fi a ta pentru numai 100$!

Românul se scărpină în cap.
– Îți ofer pe ea 2$.

Tunisianul nici nu clipi:
– De acord.

11 lovituri, dă-i și tu!