Cum se face software in Romunica

O firmă de soft ghe la Cluuuuj o câştigat un contract beton de outsourcing cu o firmă care făcea softuri de prelucrare video.

În urma contractului, şăful ăla mare trăzneşte o şedinţă fulger cu amploaiaţii. În care le spune că urmează o perioadă în care vor avea mai mult de lucru, dar preconizează că se vor mări salariile cu un 5-15%, pentru că după semnarea contractului deja compania se afla pe cai mari, I see great opportunity in the future of this company, blabla. Lumea – fericită, fincă românii, spre deosebire de alte naţii, se bucură exagerat de mult când aud de măriri de salariu.

La finalul şedinţei, şăful ăla mare îi întreabă:

– Şi acum… care dintre voi aţi lucrat vreodată cu vreun soft de prelucrare video?

Tăcere.

În România nu e o idee prea bună să ceri oamenilor la o şedinţă să sară să discute, mai ales dacă nu ai olteni în echipă, că numa ăia sar să iasă în evidenţă. Ca ficior cu tată oltean sper că aveţi bunul simţ să nu contestaţi asta, fincă vorbesc în cunoştinţă de cauză (neamurile lui mă întreabă lunar la telefon: “şi? te-or promovat ăia?”)

– Eu, zice un programeci, eu.
– Ce experienţă?
– Mi-am făcut singur filmul cu nunta mea. Am dat drag and drop filmuletelor într-o aplicatie, am dat Compress, şi apoi am dat Compile.
– Bun, zice şeful. E bun.

Ia o pauză, şi se înarmează cu un zâmbet:

– De azi eşti noul nostru expert pe domeniul video, al editării video şi al softurilor de prelucrare video.

32 lovituri, dă-i și tu!