Cum scapi de Poliţie după ce ai fost prins băut la volan

– Futui, îşi zise. Futui-futui!

Băuse vreo 4 beri si vreo 7 coniace cu un vechi camarad de facultate plecat peste mări, cu care se întâlnire din întâmplare. Stropiseră din belşug evenimentul: la început sobri, îşi regăsiră exuberanţa după al doilea coniac şi continuaseră seara în hohote de râs, încheind-o fulminant cu telefoane date în miez de noapte vechilor tovarăşi.

– Nu mai beau, mă! Am de condus, nu pot lăsa maşina aici peste noapte, mă! îi striga prietenului care nu mai prididea cu coniacele.
– Taci, mă. Că nu te opreşte nici dracu! Şi dacă te opreşte, ce? Ce-ţi face?
– Îmi ia carnetu, mă, eşti nebun?
– Taci, mă, că nu ţi-l ia, mă! Ţine minte de la mine: când te opreşte Poliţia, ai de făcut trei lucruri: 1. cobori din maşină – nu rămâi înăuntru, că nu eşti tu Tăriceanu, să vie ei la tine; mergi tu la el! 2. NU MERGI STRÂMB! Te concentrezi şi mergi drept! Că dacă mergi strâmb, e ca şi cum ţi-ai tăia singur craca de subt picioare. 3. Îl întrebi pe Garcea ceva, acolo… gen “ce bine că v-am întâlnit, caut de o oră strada Sapienţii, aici e?”, ceva de-a pixu, să îl faci să uite de ce te opreşte! Şi apăi el îţi zice ce îţi zice, tu mergi înapoi în maşină şi pleci, efect garantat, te lasă toţi în pace, că-s proşti, bă, îs nişte proşti…! Îţi spun eu, bă, aşa merge mereu!

Şi acum, în drum spre casă, poliţaiul îi făcuse semn să tragă pe dreapta! Futui, îşi zise. Dracu să-l ia cu sfaturile lui! Futui futui.

Se dădu cu greu jos din maşină, ridicându-şi cu dificultate capul. Reuşi să nu se lovească de portieră. Se îndreptă zâmbitor către Garcea, îşi corectă de vreo două ori traiectoria. Trase adânc aer în piept, îl suflă afară cu o oboseală nesfârşită, şi sughiţă. Acum e-acum, îşi zise! Până aici totul a fost impecabil. Mai trebuie să pun întrebarea aia, şi gata, l-am aburit pe tablagiu!

– Bună seara! strigă. Bună seara! Ce bine că v-am întâlnit! Nu ştiţi cumva…

Şi se opri puţin. Oare care era continuarea? Ce dracu trebuia să întrebe?

– Bună seara! Nu ştiţi cumva… nu ştiţi cumva cum mă cheamă?

26 lovituri, dă-i și tu!