Cum să-ţi fereşti căsnicia de şarpele monotoniei

O tipesă stă într-o dimineaţă în staţia de autobuz, laolaltă cu vulgul, şi face ce fac toate tipesele în staţia de autobuz: îşi studiază cu atenţie bombeurile, să vadă dacă nu cumva s-au mai îngrăşat după cura de slăbire cu ştevie, din Formula As.

La un moment dat, un Jeep arătos ca o pagodă limited edition opreşte lângă ea şi începe să claxoneze ca din vuvuzelă: la volan – un fost coleg de liceu cu care nu se mai văzuse de vreo 20 şi ceva de ani. Haha, ce bine-mi pare că te revăd, mergi în centru, la serviciu? Hai că te duc eu, mai recuperăm din poveşti.

Din vorbă-n vorbă (“ce mai ştii de colegu’ X? Ştii c-a murit profesoara Y?”), tipesa constată: bă, da’ bine-ţi mai merge! Maşina maşină, telefonu’ telefon, ui, ai iPhone Galaxy S4… ce-ţi mai face nievasta? Bine, zice domnul; suntem împreună de 20 de ani, că doară ştii când ne-am cuplat, avem doi copii frumoşi (şi-i feresc cât pot de mult de soacra mea), avem casă, io am o mică afacere, ne facem concediile la Venus… suntem bine.

La un moment dat, domnului bine de la volanul Jeep-ului îi sună o sonerie de iPhone Galaxy S4. Scuză-mă – se scuză acesta – trebuie să răspund.

Şi începe domnul la telefon o conversaţie presărată cu miţipufuri din alea greţoase, de şofer de taxi îndrăgostit de puştancă de 15 ani – “sigur, iubiţelica mea, cum să nu, inimuliţa mea, dadada, iepurărico, cum vrei tu, căpriorico!” – limbaje care i-ar face greaţă chiar şi celui mai bătătorit dintre doctorii de la institutul medicină legală care toată viaţa lor au făcut disecţii pe cadavre de anul trecut.

Când se încheie discuţia, tipesa (care, întâmplător sau nu, îmi este colegă) nu se poate abţine să nu zică: mă, da’ tu-ţi iubeşti nievasta cu cea mai pură, roză şi neprihănită dragoste, demnă de un roman victorian… chestie care mi se pare lăudabilă la un domn cu maşina, iPhone Galaxy S4 şi aceeaşi nievastă din 1980; şi care-şi mai şi face concediile la Venus… Taci, tu, din gură, zise domnul bine, că nu cu nievastă-mea vorbeam.

15 lovituri, dă-i și tu!