Să începem cu începutul: pe vremea când prim ministru era un domn (încă) simpatic, bonom şi mititel de la Cluj, România a ajuns la trei centimetri şi o puţă de colaps.

Pentru că nu erau bani la buget, prim-ministrul (sau colegul lui de la Sănătate; tăt un drac) a promulgat o lege care într-o ţară normală (deja fraza asta e clişeu) ar fi provocat 1000 de demisii de onoare: orice venit în afara salariului urma să fie impozitat cu 5.5% taxă de sănătate. Şi nu oricum, ci retroactiv. Adică plăteşti, fratele meu, un impozit adiţional de 5.5% pe ultimii 5 ani. Ai carte de muncă şi se poate interpreta ca dublă impozitare? Ghinion, tot trebuie să plăteşti. Scoate, române, sute de euro! Să nu vă gândiţi că salariile medicilor şi ale asistentelor s-au dublat în urma acestei decizii: dimpotrivă, au fost taxaţi cu 25% din salariu. A, şi s-au mai şi închis nişte spitale. Să fie.

Să lăsăm politica să întunece această postare plină de învăţăminte mai târziu; cert este că Groparu a primit prin poştă direct o somaţie de executare, prin care era obligat la plata unei sume de 5000 RON: 3000 restanţe, 2000 penalizări.

Groparu a plătit cei 3000 de lei ceruţi cu disperare de premier şi, spre deosebire de mulţi prieteni care s-au dat cu untură de porc la fund şi s-au încolonat cu pantalonii pe vine la Finanţe, Groparu şi-a sunat avocatul şi a pornit proces împotriva penalizărilor. Proces pe care l-a pierdut la prima înfăţişare, dar a făcut recurs şi, după numai 20 de luni, a câştigat la apel. Sentinţa nu s-a mai comunicat prin poştă (apropos, la nici una din înfăţişări nu s-a prezentat nimeni din partea CASS la proces), căci aşa este legea la noi în ţară: numai sentinţele atacabile se comunică, pentru că sunt atacabile. Sentinţa mea fiind finală, nu s-a comunicat. Reţineţi vă rog acest aspect.

De la pornirea procesului, Groparu a continuat să plătească cu religiozitate o sumă OK-ish la Sănătate. Până când sâmbătă la amiază am primit un SMS de la ING: “acces la conturi restricţionat din cauza unei popriri”. Sun una bucată avocat, care îmi spune clar: nu au voie să-ţi pună poprire dacă nu te-au somat cu două săptămâni înainte.

Cu conturile blocate, luni dimineaţa la 8:30 mă duc la CASS să văd pe cine mai dau în judecată tura asta. Să începem cu începutul:

1. Iau bilet de ordine, stau la coadă şi apoi intru la doamna de la CASS care îmi spune că ei nu mai au nici un control asupra părţii financiare din partea contribuabililor persoane fizice; aşa că îmi recomandă să mă duc la Finanţe, căci ei au în grijă partea de colectare.

2. Mă duc la Finanţe, unde după o nouă coadă mi se dă un grafic de plăţi plătite şi penalizări şi majorări. Cu el mă duc înapoi la CASS.

3. Intru în faţă peste muncaşii care aşteptau cuminţi la rând, apoi doamna se uită peste hârtia de la Finanţe. Se uită şi nu pricepe – hârtia e plină de coduri neexplicate, categorii de venit, de plăţi, de penalizări şi majorări. Îmi spune că bănuie cam care e situaţia, dar la ei nu figurez cu procesul câştigat (fapt petrecut în aprilie, deci acum 6 fucking luni). Îmi recomandă să mă duc la departamentul juridic!

4. Urc la departamentul juridic, unde nu este nimeni. Sunt trimis la Finanţe: “noi nu mai avem dreptul de a emite popriri de conturi!” Aşa că…

5. …mă duc înapoi la Finanţe, la Executări Silite, camera 17. Strada mea începe cu A; iar domnul cu A este un nene depăşit de situaţie, rotund ca un balon, care respiră greu, care scrie la calculator cu un deget şi apoi, în loc să apese Enter, stă o jumătate de minut să apese OK cu mouse-ul. Discuţia escaladează, omul ridică tonul, eu rămân calm, dar ferm. Îl întreb cum este posibil să mi se pună poprire pe conturi fără somaţie; el îmi spune că legea 93 permite instituirea de poprire după publicarea cazului pe site. A dracu’, toate comunicările de la Finanţe m-au ajuns în Floreşti, numai astea de poprire nu! Aflu că mi s-a trimis pe banii fraierilor câte o somaţie lunar, care nu a ajuns nici una la mine (eu am făcut redirectare către Floreşti la corespondenţa pe care o primesc) şi s-a trecut la executare direct. Vreau să ştiu mai multe despre penalizări şi despre sumele datorate? Mergi înapoi la biroul de încasat taxa pe Sănătate din sediul Finanţelor, camera 1! Numai doamna de acolo îmi poate explica cum stau lucrurile cu toate codurile de pe hârtii, că ea ştie; el nu îmi poate spune ce penalizări sunt alea, pe ce sume. În mintea mea încolţeşte un gând pervers: CASS-ul a continuat să mă impoziteze pe suma restantă şi pe perioada procesului, şi după ce am câştigat procesul!

6. Ies din biroul lui şi mă duc la tanti care încasează taxele pe Sănătate de la Finanţe (mă mai urmăriţi?). Stau la coadă, o rog frumos să-mi explice cum stau lucrurile şi în ce constau penalizările acelea! Mă trimite înapoi la CASS, la Biroul de Executări.

7. La Biroul de Executări de la CASS nu este nimeni. Întreb lângă; sunt trimis la camera 212.

8. În camera 212 sunt trimis la camera 215. În fostul birou se zugrăveşte.

9. În camera 215 sunt trimis în camera 216. Colega a greşit, în 216 este biroul de Executări, dar nu cred că au acces la dosare.

10. Intru la Executări. Un nene fără ecuson mă primeşte, eu îmi cer cu nesimţire dreptul de a sta pe scaun. Mă primeşte. Analizează: situaţia mă depăşeşte, vă rog să discutaţi cu şefa, et. III, camera 306.

11. În drum spre “şefa, camera 306”, fac un mic ocol la Juridic. Unde o doamnă foarte amabilă îmi spune că habar n-avea de proces, pentru că la Finanţe trebuie să merg, la Juridic; ei nu se mai ocupă de procese, Finanţele au preluat din 2012 baza de date de la ei şi ei se ocupă de procese. Staţi puţin să vă listez măcar sentinţa de pe site-ul Tribunalului, poate vă trebuie, cu plăcere!

12. Intru la şefa, care-o sună, în ciuda protestelor mele, pe doamna de la Juridic. Îi spune exact aceeaşi poveste pe care i-am spus-o şi eu, doamna de la Juridic, probabil, se supără pe mine că m-a trimis la Finanţe şi eu nu am ascultat-o, în fine, concluzia este simplă: doamna şefă îmi spune că nu are ce-mi face, dar bine că i-am adus la cunoştinţă sentinţa definitivă în favoarea mea, pentru că dânsa este acum obligată prin lege să încerce să recupereze suma datorată de mine chiar dacă am o sentinţă definitivă în buzunar! Dar să mă duc la Finanţe la Juridic, că ei acolo trebuie să rezolve.

13. Mă duc la Finanţe la camera 1, să aflu unde este Juridicul. La etajul 3.

14. Urc la etajul 3, unde o doamnă şefă de la Juridic aproape că mă ceartă că de ce nu am sentinţa definitivă în format oficial, că ce vin cu listări de pe site-uri oficiale? Îmi spune că nu la ei trebuie să duc sentinţa definitivă, ci jos, la camera 17, la acelaşi domn rotofei şi depăşit şi – evident – destul de bolnav; căci nici el, nici colegii sau colegele nu plesneau de sănătate, săracii.

15. Cobor la camera 17 şi îl prind pe nenea rotofei afară, la aer. Îi zic: păi nu v-am zis că mă întorc la dvs. dacă ăia de la CASS nu ştiu ce să-mi zică? Nu mai bine mă rezolvaţi atunci? Începem discuţiile, apoi intră cu mine în camera 17 şi începe distracţia.

16. NU are cum să-mi spună pe ce sumă s-a pus penalizare, pe ce perioadă neplătită; figurez, într-adevăr, în anul 2011 cu restanţă, la momentul pornirii procesului plătisem sumele datorate, dar acum am de dat 10.000 de lei (!!!!! fuckin!!!!) penalizări din suma asta! Ar fi o explicaţie: într-adevăr am plătit eu trimestrial suma la Sănătate; dar suma aia nu a mers la datoria curentă, ci direct în penalizări, aşa că am continuat să acumulez penalizări şi majorări şi penalizări la majorări şi niciodată nu am fost la zi cu nimic. Ce-mi recomandă? Să mă duc să plătesc suma pentru care s-a pus poprire (2464 RON), altfel el, personal, nu are cum să deblocheze conturile. NU ARE CUM!!!

17. Cedez nervos, mă duc la Millennium (acolo-mi ţin economiile, că nu e niciodată coadă; îi suspectez că sunt singurul lor client din Cluj) şi mă apuc să fac o foaie de vărsământ către Trezorerie – aşa cum îmi indicase prietenul meu rotofei. O întreb pe duduie:
– Dacă lichidez un depozit, vă puteţi ocupa dvs. de trimiterea banilor către Trezorerie?
– Errr… dacă aveţi contul!
– Păi e contul în care mi s-a făcut poprirea.
– Nu aveţi nici o poprire pe cont!
– Cum nu! Că de la ING (unde am rata) am primit SMS!
– Nu este, domnule, nici o poprire…

Bun, zic; hai să sun la Call Center la BT – pe cardul de la BT deja aveam o tranzacţie refuzata din weekend, când am mers să văd Captain Phyllips. După 4 minute sunt redirecţionat la alt operator, unde după patru minute aflu că nu îmi pot spune contul de la Trezorerie, că e mai multe. Dar dacă mă duc la ei la bancă, sigur mi-l poate spune tanti de la ghişeu!

18. Mă duc la BT. Tanti de la ghişeu spune că, şi dacă depun 2464 de lei în cont, tot blocaţi sunt; pentru că Trezoreria nu-şi trage singură banii din cont, numai îi ţine blocaţi.

19. Mă întorc la Finanţe. Stau la o coadă de 20 de minute, reuşesc să fac rost de o foaie de vărsământ, apoi mă duc la Trezorerie. Am luat biletul cu numărul 4087; la rând era biletul cu numărul 4010. Deci numai 77 de oameni în faţă.

20. O oră mai târziu, plătesc datoria, apoi mă duc la prietenul meu rotofei. Care face 5 hârtii de deblocare a popririi de conturi: la BT, unde îmi primesc salariul, la ING, unde am rata, la Alpha Bank, unde nu mai am cont, la Millennium, unde nu aveam poprire, şi chiar şi la fostul loc de muncă. Pe care trebuie să le semneze şefa. După care mai stau 20 de minute.

21. A doua zi, trec pe la toate băncile să le las hârtia de des-poprire. Căci poprirea se face digital, dar des-poprirea nu, numai manual, de către prostul de contribuabil. Atenţie: băncile percep taxă de poprire şi taxă de des-poprire (BT, de pildă, percepe 15 RON pentru fiecare).

Total: 7 ore. Mai am numai un 6000 de lei de dat la CASS, ca să fiu la zi. Şi deja mă gândesc cu frică la următoarea misiune FMI, când boul de Ponta, ca să raporteze încasări record a buget, va mai pune iarăşi popriri peste popriri pe sume deja câştigate în instanţă dar neînregistrate ca atare de Statul Român.

Nu mai recitesc postarea asta să refac firul întâmplărilor, că mi-este peste poate de silă. Dar după toată aventura asta, am două mici nedumeriri:
A. Io acuma pe cine dau în judecată?
B. Oare cât durează să emigrez în Bulgaria?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 84 comments

  1. Duhul Reply

    Credibil, si pur si simplu romaneste. Cam la fel am patit eu cand am vrut sa inchid o firma si m-au plimbat 2 ani in toate institutiile pentru toate motivele existente sau inexistente. Abia acum s-a inchis dupa zeci de milioane lei vechi penalizari si sute de drumuri la contabila, cass,finante,primarie si alte destinatii paradisiace similare. Toate pentru o firma cu stocuri zero fara datorii de care sa fi stiut eu la vremea respectiva cand am initiat actiunea.

  2. cartus Reply

    1. ce memorie ai…
    2. parca stateai in Cluj, nu-l vezi pe strada pe ala micu sa ii pui o piedica la iarna? poate cade in zapada si il dezgroapa la primavara viitoare 🙂
    3. din pacate am lucrat in “sistem”si cam asa se intampla, ca in filmul cu Asterix si Obelix….totul din cauza ca sunt pastrate fosile din epoca de piatra la birouri si majoritatea prosti de bubuie, care stiu numai bucatica lor, daca ii pui sa gandeasca sau sa face ceva putin diferit, i-ai opus in dificultate.
    Iar generatia noua, in afara de pauza de tigari si cafea si net pe mobil (FB ) nu au invatat la scoala si nici nu prea ii duce capul…pila i-a adus acolo si tot pila ii tine pana vine altul cu o pila mai tare.

  3. alexnicolae Reply

    inchid si eu o firma de 3 ani, tot castig procese si tot degeaba;

    am mers la finante si am cerut o lista centralizata, sa vad daca e in regula cu firma, taxe, penalizari, declaratii, etc.

    au zis ca nu exista nicaieri in sistem posibilitatea sa vada asa ceva ca sunt in programe separate si se introduc manual de la unul la altul.

    la o alta firma mai de mult am stat o zi intreaga langa om sa tot introduca 1 leu, -1 leu, +1 leu pana sa ajunga totul pe 0. si mai trebuiau sa imi dea inapoi vre-o 20 lei, pe care mi i-au comunicat si mi-au imputat costul comunicarii vre-o 23 lei si am inceput din nou..

  4. gaben.ro Reply

    prietene e doar vina ta. daca nu munceau, nu primeai bani si acum nu aveai de platit impozite. ba dimpotriva. poate primeai un ajutor ceva…

  5. diana Reply

    1. Dupa toata tevatura asta- tu mai esti ipen la cap?2. Alea 7 ore cine ti le plateste? Ce “noroc” pe capul tau ca in Cluj CASS -ul nu e departe de Finante…

  6. ion ion romanul care nu face politica Reply

    Amenda este taxa pentru ceea ce ai făcut greșit.
    Taxa este o amenda pentru ceea ce ai făcut bine.
    P.S.:Ai vazut ca ieri noapte a venit friptura de porc la voi la usa? In cluj.Porcii au venit la usa sa se predea pentru friptura.Asa ca ce nevoie mai e sa lucrezi, sa faci firme, sa faci profit taxabil?! 😈

  7. Groparu Nemernic Reply

    @ duhul: I feel your pain, bro.
    @ cartus: mie nu mi-e teama de incompetenti, mi-e teama e rauvoitori. De ăia mi-e mie teamă!
    @ alexnicolae: I feel your pain too, bro.
    @ daniel rus: daca incepi “clean”, nu vei avea parte de asemenea experiente.
    @ boemul: nu prea merge, ca lucrez cu firme. Si sunt si bou din ala care cere bon la taxi, sa aiba Victoras si Danut Sova din ce ne face autostrazi.
    @ gaben: “ajutor de incalzire? Ala nu se da, numa’ vara!”
    @ diana: 1. Da, ca n-am de ales; mai aud voci din cand in cand, dar sunt cumsecade. 2. Alea 7 ore cine mi le plateste? Nu stiu, imediat ce aflu pe cine dau in judecata voi afla;)

  8. Razvan Reply

    fără conturi=fără dureri de cap
    de pe cardul de salar se scot banii în ziua plății

  9. alunelu Reply

    Una din cauze este integrarea zero intre sistemele informatice ale statului. O plata facuta azi la Finante entru un CASS ajunge la ei peste cateva luni, banuiesc ca e “culeasa” manual din niste listari. Daca ai nevoie de o adeverinta de la CASS tre’ sa mergi la finante ca sa iti dea situatia la zi. La Finante nimeni nu stie cum s-au calculat sumele respective si de ce. Incompetenta este la cel mai inalt nivel.
    Off-topic: vad ca insisti cu Phyllips in loc de Phillips. May I ask you why?

  10. Cami G. Reply

    Misteaux!
    Si mie-mi trimisesera de la CEC la firma instiintare, cum ca nu mi-am platit rata de doua luni. In conditia in care eu eram cu plata la zi. Mi-am luat o zi de concediu in care mi-am facut refinantare la alta banca (pe care am platit-o iute-iute, in urmatoarele luni), cu toate scuzele alora de la CEC. Le-am zis ca le accept scuzele daca mi le trimit in scris, la firma, si imi platesc ziua pierduta. Mno, n-a fost sa fie sa le accept.

  11. Groparu Nemernic Reply

    @ alunelu: ai dreptate cu cooperarea intre institutii. Off topic: de neglijență! (chiar am o postare faina cu neglijenta in curand)
    @ Cami: welcome to the club…

  12. Sam Reply

    Pai te miri cand auzi ca unul mai plapand psihic ia o bata, sau un sis si-si face dreptate singur? Cu totii avem povesti mai mult sau mai putin horror cu functionarii de stat din Romania. Sa nu crederti insa ca altundeva in lume sunt mai breji.

  13. remus Reply

    frateeeee!!! de la Ana la Caiafa. sa mor de nu te inteleg perfect. acu vreo 3 ani la ex-firma la care am lucrat a “prins” un contract de tragere de cabluri de retea la Finante. am tras 16 KM de cablu in 1 luna de zile pentru ca nu puteam sa intram in birouri ca sa ne facem treaba ca fosilele erau pierdute printre dosare. sa te fereasca sfantu!!! ma, la Mama in SUA, ii vine anual acasa 1 formular cu toate veniturile/chelutielile/ impozitele pe care le-a platit ea, inclusiv daca a dat sau nu 1$ la campania pentru presedintele in functie. bai la noi de ce nu se vrea?
    iti dau un sfat. bate statul cu armele lui. deschide o firma bag-o in gaura, rupe-o etc, falimenteaz-o bag-o in insolventa etc. deschizi alta procedezi la fel. nu te chinui sa o inchizi, se va radia singura oricum. de preferat fa treaba asta pe numele bunicii. asa poti incasa bani si platestiu ciuciu la stat. dupa ceva patanii ca si ale tale m-am prins si eu cum e bine sa fac.

  14. Groparu Nemernic Reply

    @ Sam: I beg to differ. Vorbesc de lumea civilizata, de “tara aia normala”.
    @ remus: ma tot bate gandul, da’ io-s fraier din ala care crede in Kharma(geddon).

  15. CSB Reply

    Am si eu o povestire amuzanta…
    Am avut un pfa pe care l-am inchis din cauza taxelor si suprataxelor inventate de diversi ministri. La fel ca si tine, am platit ca omu cumsecade CASS. De obicei il plateam pe tot anu sa ma stiu intr-o parte. Da se pare ca partea de care te stii tu, nu coincide cu partea de care te stie Statul… Si asa m-am trezit actor in piese de Kafka. Cand am incercat sa-l inchid, nu se poate ca aveti datorii la CASS. Poi n-am, uite chitantele… Oh, ati platiti la ei, nu la noi la Finante… Vioricoooo, uite domnu e la fel ca aia de ieri – zice c-a platit, da la noi apare ca n-a platit. Ce facem cu el ? Poi asteptati, ca saptamana viitoare vine baza de date de la CASS… Ok, astept… Saptamana urmatoare – sar’na, a vint baza de date ? Nu, inca, mai asteptati… Dupa inca o saptamana – a venit baza de date, dar tot asa cu datorii apareti. Mergeti la CASS si aduceti o hartie ca nu aveti datorii la ei, ca POATE se rezolva. La CASS – dati-mi o hartie ca nu am datorii. Veniti saptamana viitoare , ca doamna e in concediu. Dupa inca o saptamana – doua ma duc la finante triumfator cu foaia de nedatornic in mana… Poi vedeti, trebuie sa va dam AMENDA. Cum amenda ? Pai a trecut mai mult de o luna de cand ati inchis PFA-ul la registrul comertului… In pragul infarctului/pierderii mintilor si omorat functionari, incep sa explic ce s-a intamplat. Si doamna draguta zice – stiti ce, luati toate actele si trimiteti-le prin posta, ca atunci nu mai putem da amenda…

  16. Adi Reply

    Mi-ai adus aminte de anul 2010 cand mi-am inchis PFA-ul, tocmai cand au inceput sa se strice lucrurile. Am umblat de mi-au sarit capacele de la un birou la altul, ca sa rezolv toate hartiile intr-o singura zi.
    Cand ieseam dintr-un birou, le ziceam: daca nu rezolv la camera cu nr 3.415.485 revin la dvs! si asa faceam. Pana i s-a facut mila la unu de mine si mi-a zis: “aduceti o ciocolata la colega si incearca sa va stampileze azi hartiile”.
    Am cumparat de la cel mai apropiat chiosc o cutie cu bomboane de ciocolata la 10 Ron. Dupa ce am predat-o unde trebuie, stateam in fotoliu si ma uitam cum umblau ei de la usa la alta si de la un etaj la altul cu hartiile mele. M-au rezolvat in ziua aia, ca prin minune.
    Nicodata nu am crezut ca o ciocolata are o asa capacitate de convingere.

  17. CSB Reply

    Oh, da Finantele de la Sibiu musai de i-au fost sursa nesecata de inspiratie lu Kafka, asa cum natura i-a fost lui Eminescu. Pingpong-ul se face intre camera 417 parca( unde primul numar e de la etaj ) si 110 ( nu mai stiu exact numerele, dar cifra sutelor e importanta ). Ideea e ca te duci la 417 sa faci numaistiuce – oh, nu aici, trebuie la 110 prima data si cand terminati acolo veniti aici cu tzadula de la aia. OK, la 110 – aveti formularul 020 ? Nu, de un’sa-l iau ? Ghiciti voi de la ce camera trebuie luat formularu ala…

  18. Groparu Nemernic Reply

    @ adi: poti sa ne spui ce marca era ciocolata?
    @ csb: cred ca e o singură caracatită în toata țara; și noi ne luptam cu cate un tentacul, asa.

  19. CSB Reply

    vorba unui inspector care mi-a controlat firma – eh, cat inca esti aici inseamna ca ti se merita…

  20. simon ionescu Reply

    ,, banii unui barbat , nepoate , sunt cei pe care ii are in buzunar!” As putea sa iti spun o intreaga poveste despre cate conturi am , dar si despre cate popriri! asta este boala secolului XXI. Eu prefer sa traiesc in evul mediu , sa imi iau banii in mana si sa ii folosesc numerar. Banci? Carduri ? Lucru’ dracului!

  21. Liliana J. Reply

    Suprataxa la Sănătate pe aproape tot ce mişcă (şi pe ce nu) nu este inventată de Boc, ci de Nicolăescu, cu celebra lui Lege a reformei în Sănătate 95/2006, modificată de nşpe ori. Acolo scrie că dacă eşti salariat nu mai plăteşti şi pentru veniturile din chirii, drepturi de autor, dividende, dobânzi etc. Dar tu trebuie să te chinui să dovedeşti asta. Chestia cu ultimii cinci ani a apărut când au făcut un protocol cu Finanţele şi au început să primească de la ei bazele de date (care sunt varză). Finanţele au trimis lista cu veniturile, nu ştiu şi nici nu îi interesează – deşi le-ar fi uşor să confrunte cu baza de date din REVISAL – dacă acei contribuabil este şi salariat, să nu mai fie nevoie de decizie de impunere.
    Doar din 2008 i-au inclus şi pe pensionari în categoria scutită. Pe cei trei ani însă au avut de plătit sume enorme. La Braşov, în 2010, au pus pe site o listă cu 30.000 de datornici (vorba vine!), din care cel mult 50% aveau de fapt de plătit şi nu atât cât spuneau ei. Tatălui meu, care avea contract de închiriere, şi acela cu întreruperi, i-au cerut 2.500 de lei, mult mai mult decât încasase. După ce am scos mii de hârtii de la Pensii şi Finanţe, i-au recalculat: 600 de lei, din care mai mult de jumătate penalizări. A plătit debitul, iar pentru restul a dat Casa în judecată. În instanţă s-a apărat singur, a câştigat, dar somaţiile încă vin…

  22. Liliana J. Reply

    Aaaa, şi dacă nu ai nici un venit eşti OBLIGAT să te asiguri. Şi asta nu e tot: plăteşti la salariul minim pe economie, adică, acum, 44 de lei pe lună, din zero venituri. Asta e valabil şi dacă eşti PFA sau ai orice venit amărât, de 400 sau 500 de lei lunar.

  23. Cristi Reply

    Io cre’ca in afara de atitudinea nesimtita a unor functionari (doamna care ti-a listat hotararea a fost amabila totusi) nu ai ce sa le reprosezi oamenilor. Pur si simplu si ei sunt balamuciti de cap cu legi, HG-uri si ordine de ministru care se bat cap in cap si efectiv nu stiau ce sa faca. Nu stiau nu ca erau prosti, nu stiau pentru ca tot sistemul, gandit de idiotii din fruntea tarii cu consilierii lor personali care nu au muncit in viata reala macar o zi, este ilogic.

  24. Groparu Nemernic Reply

    @ Cristi: ii FOARTE compatimesc. In fata mea la coada doi pensionari (unul dupa altul) si-au pierdut rabdarile si au inceput sa porcaie. Dupa ce au plecat, doamna a ramas la fel de amabila si cu urmatorii. Inclusiv nenea rotofei, dupa discutii, a revenit cu picioarele pe pamant si am discutat despre operatia lui la picior pe care a facut-o acum 3 luni. Varice. De la stat prea mult pe scaun.
    Dar asta nu schimba faptul ca tot un coleg de-al lor, ori incompetent, ori din rea vointa, pune lumea pe drumuri. Si oricat ne chinuim noi, daca nu se implica si ei vor primi multa, foarte multa carne de la prostii de contribuabili. Si am auzit si de cazuri in care, daca faci scandal, lucrurile se rezolva ca prin minune 🙂

  25. nx Reply

    Hehe…si eu am avut un jackpot de 14300 RON…si cand m-am dus sa vad care e treaba, mi s-a spus ca e de fapt 16000 RON.
    Bineinteles, raspunsul la intrearea de unde diferenta de 1700 RON a fost…(usor scarbit)…”Accesorii dom’le!”.

  26. Cristi Reply

    Eu am spus ce am spus pentru ca de multe ori am apelat la sistemul pile cunostinte relatii pentru probleme de genul spus de tine si de altii si surpiza PCR-ul a dat din umeri si mi-a spus “Cristi nu avem ce face, nici noi nu stim cum sa procedam”.
    By the way, Ponta a facut regionalizarea la ANAF asa ca daca nu esti din judetul capitala ai de facut drumuri extrajudetene.

  27. Groparu Nemernic Reply

    @ nx: Ooo, domnule Patriciu, ce onoare sa va primesc pe blog!
    @ Cristi: deci am aflat ca somatiile de poprire sunt emise la Valcea =)) Iti dai seama? La Valcea! De ce? De ce? De ce?

  28. nx Reply

    🙂 Bine v-am gasit!
    In alta ordine de idei, momentul in care vezi popririle (pe conturi si pe salarii) e priceless (ma rog, 14300 RON in cazul meu), cum s-ar zice.
    Dar, dupa cum stim…cresc pensiile la anul, brace yourselves :), poate mai trebuie niste banuti la buget – urgent.

  29. csv Reply

    Bine ca nu ai clacat psihic sa stragi un functionar de gat sau sa pui bombe la guvernanti.

  30. Ioana Reply

    Am fost si eu ” proprita” fara sa stiu ce datorii am, fireste. Am castigat procesul cu finantele acum vreo trei saptamani, insa ce citesc aici ma face sa cred ca n-am ajuns nici macar la jumatatea drumului si….ma sperii, omule!!!!

  31. cristi Timisoara Reply

    Stai sa vezi ce ne asteapta cu individul asta mongoloid…..Pontauru’….in traducere libera …BOUL

  32. marius Reply

    eu zic sa-i zici vreo doua, cand il vezi, aluia de a dat Ordonanta cu plata pe ultimii 5 ani!

  33. Narcisa Reply

    Am impresia ca ai intarziat cu povestea de Halloween. Asta e mai horror decat Povestea calaretului fara cap si Deep Hollow.

    Din pacate, a ta e adevarata, pe cand cele mentionate mai sus am o vaga impresie ca sunt creatii artistice.

  34. Ovic Reply

    @Gropare ma asteptam sa intru aici si sa intalnesc un text intr-un stil razbunator si insubordonat , etc. Cand colo, tu bun platnic si ascultator:).
    I kid or course, din pacate they don’t:-p

  35. WTF Reply

    Sincer?!? Asta e sexul anal oferit unui om care munceste in Ro… ca cei ce traiesc din ajutoare de la stat si facut copii sunt incurajati cu o viata frumoasa si linistita…
    Oricine incearca in tara asta sa munceasca/sa tina o firma sunt futizati ca ultimii puscariasi.

  36. Groparu Nemernic Reply

    @ WTF: you are soooooo right. Pai noi suntem deja captivi, e mai usor sa iei de la noi decat sa te apuci sa-i cauti pe marii evazionisti, pensonatii de boala și fără venit cu merțane în garaj… și care or mai fi.
    @ Ovic: stai linistit, dupa ce platesc datoria aia mare mai incepem un proces. Si va zic:)

  37. pimp01 Reply

    ce pot sa zic.. deja nu mai mai minunez cand mai aud lucruri de genul celor spuse de tine sau celor din comentarii… dar ma minunez ca ai reusit sa faci tot traseul acesta in atat de scurt timp!

  38. macanta Reply

    asa si inca mai esti in ‘romania’ sa inteleg ? 😎
    Bag de seama ca pana de sarbatori trebuie sa impachetam ………vreau o harta a lumii……………

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *