Cum să scapi de amendă în Bucureşti: cheamă un BMW X7…

În capitala ţării care nici măcar nu este în stare să pună de-o epidemie cumsecade de hepatită pe litoralul propriu, un cetăţean depăşise un picuţ viteza legală.

Un picuţ mai mult.

Ochiul vigilent al Poliţiei, însă, lucea ca farul: imediat un ofiţer ţâşni de sub chipiu şi îi trase maşina pe dreapta! Fără milă, ca la Verdun.
megne murdar
În nici un caz ca să i-o spele.
– Bună ziua, sunt agent sergent major Căpşună; actele la control.
– Poftiţi.
– Ştiţi că aţi depăşit viteza legală de deplasare?
– Vai, nu, nu ştiam, îmi pare rău, n-am văzut, intrase o viespe la mine în maşină şi sunt alergic la înţepături şi am călcat mai mult acceleraţia pentru că mă speriasem, mi s-a stricat vitezometrul, v-aţi calibrat radarul? Unde-i foaia de misiune? Aprobată de şefi şi de Institutul de Metrologie şi Hidrologie???

Ce nu face şoferul românca să scape de o amendă? Dar Garcea era necruţător: scoase un pix şi produse un proces verbal, pe care începu să-l completeze.

Nu apucă să scrie decât vreo câteva cuneiforme; că, de la semafor, odată numa’ ce se auzi cum vâjâie un X7 de neam prost, care probabil mergea cu 800 la oră prin oraş!

Garcea păru că-şi pierde minţile; şi atâta flutură din bastonaş, că încetini Pământul din rotaţie. Curentul pe care-l stârni urma să devină aproape un uragan cu nume de femeie de cealaltă parte a oceanului.

Din pricina vitezei, BMW X7 nu putu opri imediat, oricât era el de BMW; dar şoferul, cetăţean cu frică de instituţiile statului, opri într-un final.

Apoi, de la 200 de metri de unde oprise, porni în marşarier până la poliţai! Unde opri.

Poliţaiul şi primul contravenient se holbau la el cu ochii cât farfuriile de cafea!

Geamurile fumurii ale BMW-ului X7 se lăsară jos fix 2 cm.

Prin ele, se strecurară două hârtii. Fiecare de câte 100 de lei.

Apoi BMW X7 îşi închise geamurile; şi demară în trompă şi plecă în treaba sa.

Poliţaiul culese bancnotele de pe jos în timp record. Le îndesă rapid în buzunar; apoi îi înmână actele primului contravenient:
– O zi bună să aveţi!

Se sui apoi în maşina de Poliţie şi demară şi el în trompă.

12 lovituri, dă-i și tu!