Cum să-l convingi pe un bărbat să se însoare

Cumnatul şi cumnata soru-mii sunt nemţi get-beget: se cunosc din liceu, dar abia pe la 38 de ani s-au cununat (nemţii se tem de căsătorie ca de războaie mondiale, urma să aflu eu).

Sabine lucrează pentru Crucea Roşie şi pentru serviciile sociale din locomotiva Uniunii Europene, iar Christian este notar şi avocat şi stă cu curu’ pe un purcoi de bani. Dar lucrurile nu au fost mereu aşa: până pe la 30 de ani, Christian făcea doctoratul în Drept şi nu avea bani nici măcar să-şi cumpere o pereche de chiloţi fără să facă foame o săptămână întreagă. Dar după ce şi-a luat doctoratul şi au început să curgă (la data aceea) mărcile, ambele familii or sărit cu gura pe ei: că tre’ să vă însuraţi, să faceţi copii, că nu se mai poate aşa, că sunteţi mari şi nu doctoratul, ci copiii vă vor aduce o cană de apă pe patul de moarte etc (sper că replicile astea transfrontaliere le-aţi halit şi voi; că io am mâncat la ele de m-am îngrăşat 12 kile la vremea mea).

Ca să scape de gura neamurilor, Christian şi Sabine au călătorit lumea largă de fiecare dată când li s-a arătat ocazia (şi la avocaţii nemţi li se cam arată; vă rog frumos să mă credeţi pe cuvânt). Au stat 2 ani în Australia, au văzut Asia, America de Sud, au făcut şi o haiducie în State (aşa cum visez să fac şi eu): şi-au cumpărat o rulotă şi au vizitat în 6 săptămâni tot ce era de vizitat acolo, deci ce mai! Erau doi îndrăgostiţi nemţi, banul venea, lumea era a lor, ce mai conta dacă sunt însuraţi sau nu.

Într-o vară au dat o tură lungă prin Africa, care-i aştepta fierbinte şi neagră ca cafeaua, cu exotismul şi malariile ei. Nu mai ţin minte ce ţări au vizitat; dar după vreo două săptămâni au prins o după-masă liberă într-un cartier mai mărginaş şi au intrat într-o poştă să trimită vederi la neamurile lor germane, de genul “Multe salutări din frumoasa staţiune Shidyab el Mubasa, unde timpul este foarte frumos şi ne simţim foarte bine”. Şi, cum stăteau ei aşa liniştiţi într-un colţ, s-a produs inevitabilul.

O camionetă a oprit cu scrâşnet de frâne în faţa poştei, iar din ea au curs vreo 4 gealaţi îmbrăcaţi în Kalashnikoave şi încă vreo 4 child soldiers – cu macete rotitoare deasupra capului ca nişte pale de elicopter. Au dat uşa de perete, au răcnit ceva în limba lor – şi toată lumea, inclusiv cei doi nemţi blonzi ca păpădiile, s-au aruncat la podea tremurînd ca spicele de (mânci, calule) ovăz în bătaia vântului.

După ce le-au captat atenţia, cei patru rebeli şi cei patru mini-rebeli au purces la o percheziţie foarte amănunţită a fiecăruia din oficiul poştal. Bijuterii, lănţişoare, ceasuri, camere foto, paşapoarte, bani, portofele – absolut orice avea cât de cât valoare. Şi nu s-au oprit aici.

Le-au luat celor doi nemţi cheile de la hotel şi au fugit cu ele unde erau cazaţi, şi le-au golit camerele. Complet. Şi nu s-au oprit aici.

I-au încărcat pe amândoi în camionete, claie peste grămadă (erau singurii turişti din oficiul poştal) şi i-or dus câteva zeci de kilometri adânc în junglă. Deci adânc de tot. Şi nu s-au oprit aici.

Acolo nu le-au făcut nimic; dar le-au zis: ciusi, pa, sunteţi pe cont propriu. Grijă mare la crocodili, hipopotami, lei, leoparzi, scorpioni, Black Mamba, gheparzi, rechini, hiene, şacali, vipere şi la cursul de la casele de schimb valutar, să nu vă luaţi ţeapă.

Şi nu s-au oprit aici: au plecat şi i-au lăsat. Numai ei doi, în jungla ecuatorială.

Doi nemţi blonzi, cu obrazul subţire, crescuţi cu papa de la hipermarket, înainte de serialele cu Bear Grylls (Bear, zis Pişu), singuri în calea tuturor lighioanelor imaginabile ale Pământului (mai puţin urşi şi soacre, care erau cuminţi, în Germania). Ce Teufel să facă?

După ce s-au săturat de plâns, au pornit amândoi pe o vale de râu, încercînd să nu prea moară în gheare de jivină africană. Şi au tot mers aşa cale de două zile prin junglă şi şi-au zdrenţuit hainele şi şi-au rupt încălţările şi şi-au stricat coafurile, şi au beut apă cu mâl cu pipi de gazelă Thmoson şi au mâncat fructe cu ţepi, cu gust înecăcios.

Şi, la finalul celei de-a doua zile, Christian a cedat nervos şi i-a zis lui Sabine, cu voce tremurândă:

– Dacă scăpăm cu viaţă din încercarea asta te iau de nevastă.

By Groparu Nemernic on 8,, January, 2013 · Posted in căznicie, Vagabond planetar

32 Comments | Post Comment

Ciprian Andronache says:

Ai scos in evidenta ca noi barbatii NU putem fara ale noastre comori “femei” si ca suntem foarte slabi fara ele si ca mereu avem nevoie de ele sa fim puternici. Hai merci ! Esti insurat sau urmeaza, altfel nu paraseai tabara noastra, a barbatilor ! :) Cius!

Posted on January 8th, 2013

Groparu Nemernic says:

Sunt FOARTE insurat, dar tot nu am parasit tabara noastra. Stiu asta fiindca asa mi-o zis nievasta-mea.

Posted on January 8th, 2013

Ciprian Andronache says:

Eh:) normal sa-ti zica asa, nu cumva sa-ti treaca prin cap sa faci “vreo schema” :). Va urez casa de piatra, fericire si intelegere in cuplu, multi copii, sanatate!

Posted on January 8th, 2013

Groparu Nemernic says:

Doamne-ajuta! Si la tine, cand îţi va ordona să îţi pui pirostriile…

Posted on January 8th, 2013

Ciprian Andronache says:

Multumesc pt urari, insa deocamdata sunt “burlac” :)
P.S. Si-mi place la nebunie! Dar recunosc ca vreau o fetita mica mica carliontata si alintata care sa-mi zica “tati” ! :)

Posted on January 8th, 2013

Florin Ruşanu says:

Şi…don’t tell! Au scăpat! Normal, dacă-i promitea că altceva, nu scăpau, sigur!

Posted on January 9th, 2013

Cougar says:

deci, muierea, care avea acces la banii bărbatului cum el însuşi nu avea acces, s-a prins că ăsta e greu de însurat. şi, cum tenacea răbdare nemţească depăşeşte toate stavilele, n-a avut decât să-l manevreze subversiv, pe parcursul a mulţi ani. l-a dedulcit la călătorii, l-a dus în africa, i-a plătit pe ăia cu ak-47-urile şi a înscenat toată afacerea. pun pariu că, atunci când el dormea tremurând de spaimă şi malarie în mijlocul junglei, ea se ducea în spatele unui copac unde erau băieţii de mai devreme, din benzinărie, care o aşteptau cu sandwich-uri.

Posted on January 9th, 2013

Ovidiu says:

Bine,si cum au scapat de acolo ???

Posted on January 9th, 2013

Offline Coach says:

Te rog să îl întrebi pe Christian DE UNDE și-a luat Doctoratul ală și să îmi spui și mie, te rog. Vreau și eu două, dar mă mulțumesc și cu unu dacă nunse poate. Da’ să fie unul din care curg Euro, nu mărci!

Posted on January 9th, 2013

Wasserman says:

Deci, ca avocat la inceputu lu 90, marcile curgea daca te ocupai de dosare de adoptii. Doctoratu putea sa asteapta linistit, iar de notariat se ocupa fraierii care nu stia meserie.
Posibil ca la nemti sa fi fost altfel, totusi. Mai ales marcile.

Posted on January 9th, 2013

Cristi says:

Gropare, povestea asta se cere detaliată, ce zici, faci un pustiu de bine?

Posted on January 9th, 2013

boemul says:

se ştie că atunci când crede că o să moară omul spune tot felul de aiureli 😈

Posted on January 9th, 2013

Mihaela Curea says:

Și după ce au scăpat, el a zis ”Nu trebuie să ne pripim cu deciziile, nu?”

Posted on January 9th, 2013

Vasile Manu says:

Jungla ecuatorială la ei = cartierul Iris la noi. Same shit. :))

Posted on January 9th, 2013

mixy says:

deci d-aia se însoară așa repede ăia care trăiesc din alocații de copii în jungla RO !

Posted on January 9th, 2013

un Neuron says:

La mine-n casă io-s cocoşul. Nievasta îi vulturul / condorul/ uliul !

Posted on January 9th, 2013

Sofica says:

dar oare de gazele s-o fi săturat omul?

Posted on January 9th, 2013

Groparu Nemernic says:

@ un Neuron: ahahahaaaa :)))))

Posted on January 9th, 2013

Eni says:

De luat, sigur s’o luat. Dar cum a scapat din jungla omul care mai mult decat carte nu stie? Sau poate stie fata, de’aia i’a promis, sa’l scoata de la necaz 😀

Posted on January 9th, 2013

Vikingul Eduard says:

A mai observat cineva că unul din tagurile de la articolul ăsta e “ostateci”!?…

Posted on January 9th, 2013

dongabone says:

Sa inteleg ca n-o aparut vreo pigmeoaica din adancurile stufarisului, ca sa-l deturneze pe flacau 😆

Posted on January 9th, 2013

viermar says:

Ich gehe zu Afrika und die Untermensch mi-au furat alles bijuterii und tzoale und Euro. Kaput!!!
De ce studieren so manny years?!!! Ich verstehe nicht!!!

Posted on January 9th, 2013

cristi Timisoara says:

De obicei atunci cand incepem sa ne plictisim ne insuram

Posted on January 9th, 2013

Andreia says:

Şi? şi?

Posted on January 9th, 2013

doru says:

:)) felicitari :)) frumoasa relatare :))

Posted on January 9th, 2013

Narcis says:

Gropare: mare maestru de ceremonie :)
Christian: mesaj pentru rapitorii lor. Boys, come back you forgot my wife with me :((. WTF :)

Posted on January 10th, 2013

Narcis says:

Gropare: mare maestru de ceremonie :)
Christian: mesaj pentru rapitorii lor cand ajunge in Germania. Boys, come back you forgot my wife with me :(. WTF :)

Posted on January 10th, 2013

Ioana says:

Si zici ca dupa ce a cerut-o si dupa ce au scapat de acolo l-au gasit pe Bear Grills si i-au vandut un pont de serial misto?

Posted on January 10th, 2013

Bia says:

Si după ce au scăpat el i-a zis: ‘What happend in the Jungle, stays in the Jungle!” 😀

Posted on January 10th, 2013

Dli says:

Just make sure it will never happen again, sau macar sa nu afle nevasta….

Posted on January 17th, 2013

nea says:

Africa l-a insurat!! AAAAAAA! ….. -frica l-a insurat!

Posted on February 9th, 2013

boierul barba says:

Eu zic ca nenorocitul si-a tras-o din cauza soacrei . Banuiesc ca hoasca prin filiera somaleza si-a infiltrat niscaiva colorati racolati din vremea cand slujea la consulatul german din Somaliland si i-a pus sa-i sperie berbantul ce muncea la patlagica fiicei. Parerea mea !

Posted on February 9th, 2013