Cum ne crestem copiii, digital sau analog?

Când am fost în Deltă, am făcut terapie de grup în fiecare zi: la pescuit la crap, odată ce ai lansat, urmează discuții interminabile între pescari, așa cum șade bine bărbaților!

Despre ce  vorbim? Păi despre neveste, despre copii, apoi despre neveste și apoi numai despre copii.

Țin minte că cea mai aprinsă discuție a fost despre cât de digital sau ”analog” să-ți crești copilul.

Argumentele contra erau că, firește, tehhnologia poate aliena. Zicea Cristi că a ținut ceva petrecere la el acasă și băiețelul lui, deși a avut vreo 8 invitați, pur și simplu nu a avut cu cine să se joace. Obișnuit să iasă în pădure, să arunce pietre în apă, să arunce cu sulița către copaci sau să tundă buruienile cu sabia, s-a găsit singur în miezul unei găști de copii care nu-și scoteau nasul din tablete. Nu e bine! Nu e bine.

Argumentele pro-digital (ale mele) erau că vremurile, că vrem, că nu vrem, se schimbă rapid. Ai de ales între a ține pasul cu ele sau a trăi în păduri. Educația, așa cum o știm noi, se va schimba: am învățat mai multe despre popoarele antice și despre al doilea război mondial din jocuri de calculator decât din toate manualele de istorie. Limbi străine? Internetul este cea mai bună profesoară. Geografie? Ia să facă băieții cu GTA un modul cu misiuni speciale și să vezi cum învață toți pruncii formele de relief și râurile și canioanele în două zile! Chimie, matematică, fizică, toate materiile care mie mi-au dat bătăi de cap uriașe în școală se vor învăța mult mai ușor dacă urmezi un program interactiv, cu sisteme de premiere virtuale și alte goodies.

Oricum ar fi, concluzia la care am ajuns a fost că, musai-musai, trebuie oricum păstrat un echilibru și că principala ta preocupare trebuie să fie să petreci timp cu copilul. Mai ales ca tată, căci tații pot escalada stânci, se pot urca în copaci, nu leșină când văd julituri și nu se tem de gândaci, râme și alte jivine ucigașe!

Iar dacă dorești să nu-ți ții copilul aproape de revoluția digitală care ne transformă viața încet, dar sigur, află că HP derulează o promoție de începere a școlii, cu 50% reducere la al doilea produs cumpărat. Se pot achiziționa până pe 21 septembrie calculatoare, imprimante, laptopuri, tablete, scanere.

HP Envy x360
Atenție: nu și domnișoara din imagine.

Informații despre regulamentul promoției și numărul de magazine participante sunt disponibile aici.

5 lovituri, dă-i și tu!