Cum flatezi un blogger

După cum v-am mai spus, am fugit de pe valea binecuvântată sâmbătă seara, rebegiţi de frig şi ‘spăimântaţi ca turcii la Rovine. Bă, da’ nici acum nu mi-am revenit: cum lingurarul meu să ningă, mă, în luna mai? Păi ce ţară-i asta?

Şi ajungem în Sibiu la ceas de noapte. Unde ne facem recensământul hainelor. Nu vă pot vorbi despre ceilalţi (colegul fostul coleg Nârţoagă zis Pârţoagă, şi Ştef de la Vâlcea); eu vă spun că purtam în picioare o pereche de răpciugi de adidaşi ieftini de la Leonardo, pe care-i folosesc cu precădere la cumetrii câmpeneşti de acest gen; şi pantalonii mei de stofă neagră, ăia cu un pic de găurică la puţulică (numai atunci mi-am dat seama, nu atunci când am cheltuit fluierând 12lei pe ei la secăn hen, că îmi făcuse tanti reducere de la 16 lei); şi bluza mea de polar negru, cu tricoul pe care scrie Groparu. Născut din spermatozoizi campioni, adică.

Şi cu ditamai mustaţa mea à la Ilarion Ciobanu, lăţindu-se pe toate maxilarele mele.

Norocul meu că era noapte bine în Sibiu, altfel am fi fost daţi afară din orice local am fi intrat.

Fiind noapte, am mers în locurile pe care le recomand tuturor celor care mă sună când ajung în Sibiu: crama Ileana, la haleu şi la potol; şi ulterior, pentru o digestie frumoasă fără colebil, la Imperium Pub. La muzică live, jazz de calitate.

Am intrat un pic mai aşa, mai ferit, că urma să-l facem de ruşine pe prekinul Dănilă din Sibiu, care ne aştepta deja în crâjmă. Şi căruia sigur i-au ieşit vorbe ulterior că bea cu toţi boschetarii prin hrube din Sibiu.

Ne luăm o bere, ne râdem, începe concertul, cântau două fete foarte faine şi cu foarte voce. Deci foarte voce!


Din cauza căldurii, că io transpir de excitare cînd vorbesc despre Ţiganiadă, am rămas numai în tricoul meu cu Groparu. Născut din spermatozoizi campioni, adică.

La care vine chelneriţa cu nişte tequila pe o tavă, pentru toată masa. Vai, mulţumim, dar nu am comandat tequila!

Neee, zice. E din partea domnului de la bar, vă citeşte blogul, vă urează bun venit la noi şi vrea să vă simţiţi bine!

No! O flatat un blogger? O! O primit link cu recomandare pe www.groparu.ro? O!

Deci câtă vreme sunt recunoscut prin crâjme ca ăla care scrie, nu ca ăla care scrie, consumă şi fuge fără să plătească, io zic că încă e de bine.

28 lovituri, dă-i și tu!