Cum dezveţi copiii şi parlamentarii să-ţi mai arate fuck you

Iordache pare fix genul de vecin care alungă copiii din faţa geamului său nu pentru că-l deranjează zgomotul de minge bătută pe maidan (oricum are termopane cu 7 straturi, n-ar auzi nici măcar un motor de Concorde care exlodează pe scară), ci pentru că asta-l face pe el să se simtă viril şi important în bloc.

Acum un miliard de ani, după ce am picat la facultate ca nişte boşi, Groparu şi naşu-său Greuceanu (de care sigur vă e dor, dar e prea prins cu capitalismele româneşti ca să-mi mai furnizeze postări cumsecade, deşi orice ochi plânşi le e dor de aşa ceva) s-au văzut foarte şomeri şi foarte neangajabili, că milenialşii încă nu se inventaseră şi tot ce puteam spera era un job de vreo 20 mărci germane pe lună. Aveam, practic, de ales între a lucra în fabrică sau a preda engleză la grădiniţă.

Pe care am ales-o pe a doua, că era mai domnească; şi alt argument decisiv erau tinerele mămici.

Greuceanu preda la o grădiniţă pe calea Dumbrăvii din Sibiu, iar eu la aia de la Cireşica, şi în fiecare zi de luni, după ce terminam orele, ne întâlneam să facem gramatică, să nu mai picăm iară la facultate ca tontolocii (lucru pe care eu l-am mai făcut o tură, aşa de tare mi-au plăcut tinerele mămici).

Şi, la o discuţie, îi zic:
– Să vezi ce tontoloci îs copiii, unul i-o arătat altuia fuck you azi.
– Ha! Şi eu am păţit-o, da’ i-am lecuit eu, zice Greuceanu.
– Cum?
– Păi am oprit ora şi l-am chemat în faţa clasei. Şi l-am pus să facă gestul din nou.
– Şi?
– Şi normal că s-o ruşinat, şi l-am întrebat ce crede el că înseamnă gestul ăla.
– Ioai.
– Da. Şi ştii ce-o zis?
– Ce?
– “Ceva urât!” Şi-atunci…
– …atunci…
– Atunci i-am zis: normal că ceva urât! Înseamnă că-ţi bagi degetul în fundul colegului tău şi-l miroşi. Mno, şi de atunci n-am mai avut problema asta, i-am dezvăţat pe prunci de gesturi din astea.

Mno, şi, după cum vă spuneam, Iordache pare fix genul de vecin care alungă copiii din faţa geamului său nu pentru că-l deranjează zgomotul de minge bătută, ci pentru că asta-l face pe el să se simtă viril şi important pe scară, spor la mirosit, domnu’ Iordache, cele bune!


Captură de pe ceva site de pe internet

12 lovituri, dă-i și tu!