Cuiul

Thursday, 5 October 2017, 7:11 | Categoria : a-berea-tiuni
Taguri : , ,

Mi-am agățat hanoracul meu de duminică într-un cui.

Dimineața, pe fugă cu Gropărelu’ către școală, mi-am sfâșiat mâneca într-un soi de balama de la ușă. Ceva șurub cuneiform ieșea agresiv din peisaj și acolo mâneca și-a făcut aerisire.
– Hai odată! zbiară nievasta.
– Stai să-mi iau alt hanorac!
– Nu avem vreme!
– Îl iau și mă schimb după ce lăsăm moștenitorul imperiului la școală!

Curse pe străzile Clujului, alături de alți părinți isterici, claxoane și condus ca la Raliul Bârladului. Ajungem la timp și ne lepădăm de copil, apoi ne tragem nițel suflețelul.
– Nu-ți schimbi hanoracul? zice nievasta.

Stau un pic și cujet… mai veneau încă școlari pe aleea către școală, iar ca să-mi schimb hanoracul ar fi însemnat să-mi ridic brațele și să-mi expun, în toată sfericitatea sa, draga mea burtică de bere, că sigur mi s-ar fi suflecat tricoul: i-aș fi oripilat pe toți pruncii și i-aș fi marcat pe viață (”Maaaaamaaaa, azi-dimineață un nene și-a expus ditama burtoaia în fața școlii și a fost arestat de jandarmi!” ”Vai, lasă că vorbește mami cu domnul Dragnea să-și trimită gorilele la școală și să-l bată pe nenea ăla ca pe Mălin Bot!”).
– Lasă… mă duc așa cu hanoracul, ce are? Ce pot păți?

Și intru-n cooperativă… mă văd colegii, sfâșiat tăt la mânecă… îi aud cum vorbesc între ei, arată înspre mine (ce-aveți, mă?)… apoi își fac curaj, vin și mă-ntreabă:
– Gropare, ce-ai pățit de ai venit cu hainele rupte? Așa de afectat ești de creșterea ROBOR-ului?

5 lovituri pentru “Cuiul”

 1. 1remus

  raliul vasluiului! nu barladului. la vaslui se intampla de astea!
  si daca tot stai in Grigo, pleaca si tu ca mine la 7 fix de acasa, ca sa scapi de invazia floresteana. si o sa conduci calm.

 2. 2Nemultumitu'

  Şi eu zic că tot de la ROBOR, pentru că de la benzină n-are cum. Că n-a crescut preţul. Sau chiar dacă a crescut pe ici, pe colo, de la uragan se trage.

 3. 3Groparu Nemernic

  @ remus: Da, da’ așe dulce-i patul dimineața, mo…
  @ Nemultumitu’: Tehnocratii. Tehnocratii.

 4. 4remus

  azi s-a intarziat flagrant, nu gaseam sageata si sabia lui ninjago, papusa x are hainlele papusei y, spinnerul nu se invarte bine, ochelarii nu erau curati si deh, or fi ei roz da tre sa fie si curati!
  am plecat la 7:13 din Grigo. si am dat peste toti handicapatii in trafic. Unu si-o adus masina din jermania, (cu numerele de jermania inca) si merea cu 30 la ora cand eu dadeam in spatele lui sa prind verde pe acolo pe langa cladirea din bca ce ai laudat-o tu. si evident ca am trecut pe rosu! pana mea. 7 AM! asta e ora de zburat din casa! nu 7:13!!!!

 5. 5io

  asta se întâmplă când porți hanoracul de duminică într-o altă zi a săptămânii 🙂

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!Parteneri (da' nu de pat!)