Pentru că tot mai multă lume își petrece după-amiezele la cumpărături citind nu cărți, ci etichetele produselor,

pentru că literele, cifrele și semnele de punctuație trebuie așternute pe hârtie, nu mâncate (la tine mă uit, E-387459034!),

pentru că tabelul lui Mendeleev trebuie lăsat pe perete, la școală, nu adăugat în salamuri și șunci,

pentru că trebuie să existe ”chimie” între mâncare și consumator, nu în farfurie,

CrisTim face ce nici un alt producător de produse din carne din Europa de Est nu a făcut: a concediat chimia, cifrele, literele și semnele de punctuație din toate produsele sale.

Mai exact, și-a reactualizat toate gamele de produse, care acum nu mai au gluten, amidon, MDM, soia și coloranți sintetici și monoglutamat de sodiu…

…așa cum vă anunță aici prietena mea Teo Trandafir.

Asta după ce s-a muncit 6 ani de zile și s-a cheltuit o groază cu reechiparea facilităților de producție și implementarea unor modalități de ultimă oră de conservare a produselor, cu păstrarea aromelor și gusturilor naturale ale produselor.

Mai exact?

Păi, s-a introdus tehnologia de conservare la presiune mare, care reduce numarul de aditivi și menține fiecare produs Cris-Tim cât mai proaspăt.

Pe lângă asta, fiecare încăpere din fabrică este dotată cu aparate care creează ozon, tocmai pentru a elimina orice urma de bacterii. Maestre, pune niște muzică antibacteriană!

Ozon. Ca la Păltiniș.

Și, pentru că toate astea trebuiau să poarte un nume, li s-a pus Eticheta Curată. Și orice produs Cris-Tim va avea ștampila asta, ca să se știe.

Fiind, așa cum ziceam, o mișcare unică pe piața de profil din zona asta a lumii, o să mai auziți despre treaba asta. Mai ales că noile produse Cris-Tim au primit certificarea Marca Încrederii din partea InfoCons, Asociație a Consumatorilor din România.

Dacă doriți să știți mai multe, aici aveți toate detaliile despre ce presupune mișcarea asta. Puteți pune și întrebări, că echipa care se ocupă de contul de Facebook de-abia așteaptă să vă răspundă.

Acuma nu ne mai rămâne decât să găsim niște ceapă, porodici și poprici adevărate, nu de plastic, care să meargă cu salamurile și șuncile astea curate.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 28 comments

  1. Pamfil Reply

    Nu exista asa ceva in Romanica. Mezeluri fara E-uri si alte prostii cancerigene = un ideal utopic.
    Stiu ca se sponsorizeaza aceasta campanie mincinoasa cu multe zeci de mii de iepuroi, dar tu, ca deontosontorog mult premiat pt. usturoiala, sa pui botu’ la asa vrajeala??!
    Ai un caracter ….usor vandabil? Pe 1000 de iepuroi?
    Ce miciman te reclami in postul asta!
    #rezistcueuri

  2. Groparu Nemernic Reply

    @Pamfil: Păi dacă ai mai multe informații decât laboratorul Cris-Tim, dă-ni-le și nouă, nu ma heitări aiurea, domnule pesedel!

  3. rodion Reply

    @Groparu
    “Decat laboratorul Cris-Tim”?Pai ei isi testeaza si-si aproba singuri produsul?Hmmmmmm….As vrea sa vad ceva teste de compozitie a produselor Cris-tim testate de un laborator serios din afara tarii.Ca fara E-uri in compozitie ceva miroase putred…..

  4. rodion Reply

    Modalitati de conservare de ultima ora?Stiu ca la fructe si legume se foloseste iradierea cu Cobalt si raman intacte luni de zile.Sunt curios ce tehnici non-toxice aplica la conservarea carnii(daca e carne).

  5. Nemultumitu' Reply

    Gropare, ce naiba s-a umplut p’acia de “specialisti” unu’ si unu’ !?

  6. rodion Reply

    Pai tehnicile astea cele mai noi de conservare nu sunt intelese de toata pulimea.Musai trebuie sa fii specialist.Alea vechi da, le poate intelege oricine, ca sunt de pe timpul lui Tutankamon.

  7. Groparu Nemernic Reply

    @ rodion: Nu e numai laboratorul cela, vezi și alte autorități care-și dau cu părerea și oferă premii (scrie în articol).
    O să răspundă cineva de la Cris-Tim mai în temă cu cărnurile decât mine. Special pentru tine.
    @ Nemultumitu’: Românii sunt preocupați de papa. Și mi se pare foarte sănătoasă preocuparea asta. Amu, că fiecare își exprimă preocuparea asta în felul său, este o cu totul și cu totul altă discuție! 😀

  8. rodion Reply

    @Groparu
    Multumesc mult.Abia astept sa-mi explice specialistul cum e cu metodele alea de conservare super-ultra noi.Si daca s-ar putea sa vaz ,in afara de niscai hartii completate de vreun fonctionar de la “autoritati”(avize favorabile de la toate”forurile competente” aveau si cele dinainte , cu E-uri) si oaresce analize de laborator , alt laborator decat al Cris-Tim-ului ,ar fi minunat .Nu ca nu as avea incredere in “autoritati” , Doamne feri’…da’ asa…de curiozitate..

  9. mac gregor Reply

    @rodion

    sa stii ca exista chestii din astea, chiar daca pt romani is in marea majortate SF.

    Le-am gasit intr-un oarece manual de bucatarie nemtesc modern, din ala de 1000 si de pagini color pe care un bucatar tb sa-l stie pe de rost, si teoretic ar tb sa fie cunoscute si in Romania, dar la cum ii invatamantul profesional in Romania, is ramasi la fel ca si restul. La nivelul din 1945 toamna.

    Ce zice CrisTim se refera la eliminarea microbilor prin presiune, ceea ce e o chestie legitima si in principiu se poate rezolva prin achizitionarea unor utilaje..

  10. rftghost Reply

    Super, sunt curios cum rezolva partea cu apa in plus si lipsa acuta de gust. Pe de alta parte, sunt f. multe substante care nu sunt trecute in nomenclatorul E-urilor…

    Apropo de omorat microbi cu presiunea, e cam ca si la temperatura, radiatii, etc. Ce omoara vietati, rezolva cu un drum si ce tine de aspect, consistenta, etc.

    La final, prin absurd, sa presupunem ca reusesc toate dezideratele astea, astept pretul si prezentarea vizuala/olfactiva – nu de alta, dar tre sa si il cumpere cineva…

  11. Mac gregor Reply

    Salamul de Sibiu s-a numit initial Fabrica de Salam Filippo Dozzi. Infiintata de un italian dupa o reteta proprie in 1910. Cum ar veni productie capitalista, a unui privat italian.
    Furata de comunisti in 1945.

    O a doua fabrica de salam a fost deschisa de sasii din Medias, care dezvoltasera si eitehnologia cu extragerea apei, cum ar veni rahaturi nemtesti. S-au ambitionat cand au vazut succesul italianului. Au avut sloganul veritabilul salam de sibiu Cum ar veni concurenta, principala forta in capitalism.

    Comunistii au adus marea inovatie ca nu mai vindeau productia in Romania, si romanii o mai vedeau prin filme, ca era toata data la export.

    Dobitocule!

  12. rodion Reply

    @mac gregor
    Scuze , dar nu inteleg la ce “chestii” te referi.
    @rftghost
    Pai tocmai din cauza asta as vrea sa vad niste analize de laborator , sa vad ce contine la sfarsit si in ce cantitati , ca pe eticheta nu sunt obligati sa scrie absolut tot .Dar hai sa le acordam prezumtia de nevinovatie.Pana atunci o sa citesc despre holocaustul microbilor creeat cu ajutorul presiunii.
    @Groparu
    Dupa mistourile de rigoare… chiar sunt interesat pe bune de continut.Copilul vrea din cand in cand putin mezel si chiar nu i-as da orice.Pana acum am fentat cu gratie , dar trebuie sa ma pregatesc si pentru momentul in care nu voi mai avea cum refuz.

  13. Romi Reply

    Azi mi-a adus nevasta niste feliute de salam ,de proba.Excelente!!!Gen Salam Italian din copilaria mea f.indepartata,,Rita,labracockerul familiei,a devenit brusc interesata,ea care trateaza mezelurile din comert cu coada,,Sa le dea Domnu’ sanatate si sa nu schimbe reteta .

  14. Pamfil Reply

    @ scotian- ai vazut si tu pe net o fleasca de istorie a salamului de Sibiu si te crezi atoatestiutor! Despre treaba ca nu exista in magazine(treaba tot citita pe net) te inseli maximum. Poate n-avea taranu de tac-tu bani de el, in rest, lumea de la oras si-l permitea sotto! Si se gasea la toate halimentarile. Chiar si la Gostat!
    Ca era cerut la export mai abitir decat rahaturile tale nemtesti…..DA!
    Pt. ca …calitate….valoare…bun-gust….savoare….sanatate…
    Cand produsele cris-tim vor fi exportate all over the world, asa cum erau cele comuniste(huo, ciuma rosie) atunci mai vorbim
    Pana atunci, mucles, bai putoiule!

  15. Glutenu Minune Reply

    Adica pina acum ne-au otravit sistematic si de-aci inainte ne serveste numai cu roua de zori!?
    Ce dragut din partea lu domnu Timis! Chiar nobil!
    Plus ca domnu Timis isi ia angajamnetul solemn sa nu mai puna soia in salam!

  16. mac gregor Reply

    @Pamfil

    basinos habarnist care crede ca partidul comunist a inventat franzela.

    dadeau “rahaturile nemtesti” la export ca sa se balanseze cat de cat partea din economie.facuta 100% de ei, care era paguboasa.

    Invata sa respecti pe aia care fac chestii, nu partidul vostru de cacat.

  17. Mihai Reply

    Draga Gropare…hai sa zic c-as crede ce zici tu si ca n-o sa mai bage nitrati/nitriti/E-uri/alte_bazaconii…sa zicem…dar simplul fapt ca spun “…și-a reactualizat toate gamele de produse, care acum nu mai au gluten, amidon, MDM, soia și coloranți sintetici și monoglutamat de sodiu…” inseamna ca dumnealor recunosc ca au cam otravit poporul pana acum…cu alte cuvinte, ei ar spune asa: “v-am otravit de n ani incoace, insa, fiindca voi v-ati prins de asta si nu mai cumparati ceea ce fabricam noi, nu va mai otravim (pe cei care ati mai ramas in viata)”. Urat!

  18. Claudia Reply

    Amidonul si glutenul nu sint o problema pentru sanatate, pt ca sint compusi care apar in mod natural in cereale. Din punctul meu de vedere, nu ele erau marea problema in mezeluri. Marea problema e nitritul de sodiu, conservant care e periculos pentru sanatate in cantitati mari. Pe-asta nu l-au eliminat de pe eticheta (scrie pe pagina lor de facebook). Sincer, ma indoiesc ca ai cu ce sa inlocuiesti acest conservant intr-un mezel care trebuie sa stea minim o saptamina pe raft (presupunind ca ajunge pe raft imediat ce pleaca din fabrica). Afumatul rezolva partial problema conservarii, dar sint zvonuri ca si acest procedeu e cam cacerigen.
    Pe scurt: daca vrei sa omori bacteriile din produse, trebuie sa folosesti chestii toxice pentru ele. Ghinion, chestiile toxice pentru ele sint cam nasoale si pentru noi.

  19. Gigel Anonimu' Reply

    Deci pana acum Cristim vindea mezeluri cu chestii DAUNATOARE, dar de-acum vinde mezeluri mai SANATOASE. Pai de ce ne vindeai de-alea bre Cristime?

  20. Mihai Reply

    Dar de ce nu zici ca au nitrati si nitriti, care sunt cancerigeni???

  21. Roman neaos Reply

    Hello Gropare. Ai abandonat postul asta? Mi-ar placea sa raspunzi la ultimele 4-5 lovituri. Zi faina!

  22. Groparu Nemernic Reply

    @ Roman neaoș: bloggerul așteaptă de la fima de PR să formuleze un punct de vedere împreună cu Cris-Tim, proces care, ca într-o corporație care se respectă, durează ceva vreme. Asta e tot ce pot să-ți spun legat de comentariile voastre.
    Părerea mea: eu cred sincer că oamenii exagerează nițel cu ”cancerigenele din salamuri”. Cred că, în doze rezonabile, nu există aliment care să-ți dea cancer a doua zi, și asta pentru că orice substanță și orice dozaj sunt verificate și răsverificate de instituțiile de control de aici și din alte țări.
    Cuvântul cheie, zic eu, este moderație. Nu recomandă nimeni să bagi în tine salamuri și Mac zilnic, dar cred că dacă știi cum să le dozezi vei prinde vârste frumoase fără boli majore.
    Eu mănânc salamuri. Nu des, nu zilnic, dar îmi iau cîte o rudă și îi fac felul, iar faptul că producătorul timișorean se preocupă de ce bagă în salamuri îmi inspiră încredere.
    Mi-am dus și copilul la Mac, chiar de două ori anul ăsta. Pe lângă asta, eu, personal, mai bag și câte o pălincuță și câte o slană seara, iubesc telemeaua și brânza veche, berica merge bine în zilele astea de vară, dar încerc să fac mișcare cât de mult, în sensul că parcug cam 5-6-7 km pe zi și mă dau cu ăsta micu’ cu trotineta și bicicleta câțiva kilometri zilnic. Am 1.85, 85 de kile, bag legume și verdețuri în mine cât pot și nu am, deocamdată, nici o boală nasoală. Și sper să rămân în parametrii ăștia cât de mult pot.
    Cam asta am eu de zis! Campania asta am făcut-o de bună credință, pentru că nu în fiecare zi auzi de vreun producător de mezeluri care să e preocupe de calitatea ingredientelor – de altminteri, repet, confirmate și aprobate de practica internațională și locală.

  23. Roman neaos Reply

    Draga Gropare, multumesc pentru raspunsul tau. Astept cu interes si cealalta parte a raspunsului (punctul de vedere al PR-ului CrisTim-ului). Te pup pe suflet.

  24. Roman neaos Reply

    Mai stii tu vorba aia de pe timpuri, Gropare drag, cum ca si tacerea e un raspuns? 🙁

  25. Roman neaos Reply

    Cu siguranta a emigrat piiarul cristimului…sau o fi emigrat cristimul?

Leave a Reply to Gigel Anonimu' Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *