Construirea unei case, mai ușoară decât construirea unei relații

Cunosc foarte puțini oameni care să nu-și dorească o casă altfel (dacă au deja una) sau o casă (dacă n-au deja una). În orice caz, e suficient să aduci în discuție ideea și urmează niște dezbateri academice de zici că întreaga populație a României și-a petrecut copilăria construind case la ecuator și poli folosind tehnologii spațiale! Ce mai, tot tomânul este un pic de Nea Nelu.

În cele ce urmează ne vom concentra asupra materialului care ne-a făcut copilăria fericită: pe vreme mea nu umblam ca apucații să colectăm Pokemon Go prin oraș cu tabetele, ci desenam Winnetou cu sabie laser pe asfalt cu resturi de BCA de la blocul de lângă. Așadar, despre BCA (zis și Beton Celular Autoclavizat):

1. BCA-ul este mai spornic la construit

BCA-ul este, din născare, obez. Asta înseamnă că trebuie să așterni mai puține bucăți ca să construiești un perete. Mai puține bucăți înseamnă mai puțin efort, deci dacă vrei s-o zidești și pe Ana, asta înseamnă mai puține zbierete muierești în ureche în timp ce tu, Manole, îți faci treaba. A, și mai puține zile în care trebuie să cumperi bere pentru meșteri.

Macon 3
La fiecare construcție, se poate construi încă o casă din PET-urile de bere ale meșterilor

Deci te poți muta mai repede în căminul familial ca să faci… chestii.

2. Cu BCA ai cheltuieli reduse vara…

Moștenitorii lui Dinu Patriciu sunt rugați să treacă la punctul trei, despre en gros-ul de cărămidă din jad importată din Oman via Johannesurg vom scrie mâine. Astăzi scriem despre cum BCA-ul izolează foarte bine vara: pentru că este gros și are bulbuci de aer prinși în el, și aerul este cel mai bun material izolant. Asta înseamnă că nu-ți turezi aparatul de aer condiționat, iubita nu-ți va putea spune că o doare capul pentru că o tras-o curentul, dacă nu o doare capul puteți face… chestii…

Firește, trebuie să gândești cu mintea anumite chestii (de alt fel). Gen, să nu-ți faci un perete întreg de sticlă către est!

3. … și iarna

Tot aer. Tot. izolare. Moștenitorilor de Dini Patrici, dacă n-ați plecat, din nou trebuie să vă dezamăgesc, nu vom discuta decât poimâine despre conducta de apă termală importată din Islanda cu care să vă încălziți pagoda.

Macon 2
Un bloc întreg în centrul orașului: casa de vis a oricărui român. OK, bun și-un apartament cu penthouse

Azi vorbim despre faptul că iarna (știți voi, anotimpul ăla în care toți ne plângem după căldurile astea de vară care ne fac să ne plângem după iarnă) izolația este foarte bună, tot din cauza bulbucilor de aer. Asta înseamnă că iubita umblă mai puțin înfofolită prin casă, ceea ce ușurează… ăăă… chestiile…

Firește, trebuie să gândești cu mintea anumite chestii. Gen, să nu-ți faci un perete întreg de sticlă către nord!

4. Cu sunetele stai bine…

Ce-ai zis? Nu te aud! Da, poți face ce vrei, pentru că nu se aude nimic când faci chestii: BCA este un bun izolant fonic.

Macon 5
Dar poți ieși pe terasă dacă vrei să auzi ce mai zice porumbul

5. …și stai bine și cu cutremurele

…deci poți face chestii cu multe grade pe scara Richter, pentru că BCA-ul, fiind mai ușor, se mulează mai bine pe frecările plăcilor tectonice (sau, cum ar spune un blogger, se mulează mai bine când plăcile tectonice fac chestii).

Macon 1
Ce mai, îți poți construi și propria ta hacienda maramureșeană!

6. Plus că nu este ca la Cernobâl

Asta nu o zic eu: o zic oamenii de știință ieșeni. BCA-ul, zic ei, este un material de construcții sănătos.

Macon 4
Dar nu te apuca să ții diete cu el, că nu e de mâncare

Articol sponsorizat de Macon, care produce BCA, prefabricate, plăci de teracotă şi alte materiale de construcţie pentru case şi locuinţe multifamiliale; şi mai are şi o îndelungată tradiţie în domeniu. Şi foloseşte ingrediente de la noi: apă, pietriş, nisip, argilă, ciment sau var. Și muncă. Tot de la noi, de la urmașii dacilor din Deva, județul Hunedoara.

13 lovituri, dă-i și tu!