Concediu nou

Pentru că anul ăsta nu prea am plecat în concedii, azi-noapte am avut o discuţie foarte serioasă şi lungă cu nevastă-mea.

I-am expus faptul că sunt stresat, obosit, că blogul ăsta mă omoară cu zile, că la firmă avem şedinţe noaptea târziu, că nici să mestec mâncarea cum trebuie nu mai am poftă, că mă năpădesc gândurile, că Boc ne face oraşul de râs, că uite şi tu ce de ţânţari avem în casă, că nu ne mai vine odată mobila aia, că parcă m-am mai îngrăşat de când ne-am însurat, că viaţa asta uite cum trece pe lângă noi, că cum mai stăm cu banii, că nu ştiu cum dreq orice pereche de chiloţi parcă se mişcorează după trei spălări, chestie destul de dureroasă, că îmi e frică de viitor, şi viitorului de mine, unde ni sunt roşiile româneşti, oare va ajunge Gmail să detroneze Yahoo Mail?, da, ştiu că trebuie să ducem maşina la electrician, că uite, nu merge bricheta de peste un an de zile, Roşia Montana, Seinfeld, aloe vera, ce e mai bun, porumbul fiert, sau porumbul copt? Adevăr, sau provocare?, că dentistul nostru pleacă în Anglia, că de ce MySpace a fost detronat de Facebook, de ce nu se mai produc episoade cu Tom şi Jerry, şi atunci a înţeles.

A înţeles unde băteam eu.

Deci poţi minţi multe persoane pe lumea asta, un şăf, un părinte, un coleg de birou; chiar şi un vecin (“Nu, nu la mine s-o spart ţeava! E de la vecinul de sus!” – “Dar tu stai la ultimul etaj!”). Dar nu şi o nevastă!

Şi ea, înţelegînd unde bat eu, m-a oprit. Mi-a pus degeţelul pe buze, şi mi-a spus:

– Faci, te rog eu frumos, ceva pentru mine? Şi pentru amândoi? Faci?
– Orice, am spus eu, fără ezitare. Orice!
– Du-te, te rog eu, în Deltă la pescuit cu băieţii. Du-te! Şi stai acolo o săptămână. Nici măcar nu trebuie să-mi aduci nici măcar o coadă de peşte. Numai du-te. Pleacă.
– …
– Uite aici, îţi dau şi bani. Echipament ai, dacă îţi mai trebuie îţi cumperi, îţi mai dau bani. Numai du-te.
– Eu…
– PLEACĂ!!!

Şi voi pleca în seara asta, că de un an de zile visez la momentul când arunc pluta în apele de lângă Sulaina.

47 lovituri, dă-i și tu!