Compilaţie cu copii

1. Într-o seară, în timp ce mama lui făcea ce trebuie să facă FIECARE MĂMICĂ pe lumea asta, adică SĂ GĂTEASCĂ PENTRU FAMILIA EI (se aude acolo, doamnelor mămici???), pruncul familial nu îi dădea pace defel: ba o mică muşcătură de gambele mămicii, ba nişte muştar vărsat pe covor, ba deschis şi trântit uşa frigiderului de 9.523.094 de ori – orice, numai să fie băgat în seamă.

Mămica, răbdătoare ca orice mămică (aici nimic de zis; n-or avea toate chef de gătit şi ars mâncarea, dar răbdare cât are o mămică nici chinezii bătrâni nu au, decât dacă-i strângi pe toţi laolaltă), a tăcut din gură primele ore; apoi i-a  explicat copilului că…
– …uite, acuma nu se poate juca mami cu tine pentru că trebuie să facă nişte papa pentru familie! Că dacă nu halim, murim de foame! Înţelegi?

Copilul s-a uitat la ea, dintr-o dată devastat ca după Katrina:

– Înţeleg. Dar nu sunt fericit.

2. Acelaşi băieţel, într-o zi, mai că o vrut, mai că n-o vrut, a spart un oarece de prin casă. Sosită instant la faţa locului ca printr-o gaură de vierme din Deep Space Nine, familia îl găseşte pe prunc niţel spăriet, dar foarte teafăr.

– Mă! Ce-ai spart? Ai păţit ceva?

Copilul trage aer adânc în piepţi şi emană:

– Am spart vaza.

Apoi mai trage nişte O2 în sacii pulmonari şi-şi decretează singur autoflagelarea:

– Mă duc să mă pun singur la colţul ruşinii.

3. Frate şi soră, ambii mici, cu diferenţă mică de vârstă între ei. Asta, în limba română, înseamnă dublu necaz la pătrat, în paranteză, înmulţit cu plus infinit.

După ce îşi colorează unul altuia albul ochilor cu carioca, după ce-şi îndeasă cioburi de farfurii sub pleoape, inundă baia şi dau drumul la gaz în timp ce se jucau cu chibriturile, părinţii nu mai rezistă şi îi aliniază pe amândoi. Şi încep o predică nesfârşită de 4 minute şi 22 de secunde (între noi fie vorba, de-abia aştept momentele în care-i voi ţine morală lu’ Gropărelu – toată lumea ştie că asta e una din marile plăceri ale vieţii de părinte).

După predică, ambii copii primesc ordinul de evacuare:

– Şi acum, amândoi în camera voastră! Sunteţi pedepsiţi în seara asta!

În timp ce eliberau gazonul, sora îi spune fratelui mai mic:

– No, cred ca tre’ sa ne măritam amândoi unul cu celălalt. Şi să ne cărăm din casa asta.

10 lovituri, dă-i și tu!