Colegul meu Adi

Din colecţia de ştiri toamnă-iarnă 2008 din Libertatea, colegul meu Adi, care are acasă o chinchila din asta:

spicuieşte: un grup de oameni de ştiinţă britanici a descoperit că şoarecilor nu le place brânza!

Pentru a testa teoria în condiţii de laborator, merge acasa în cea mai mare viteza, ia o bucăţică de caşcaval din frigi’, şi se apropie politicos de chinchila. O salută, aşa cum ştie el, în graiul şinşilesc, şi îi strecoară bucăţica de caşcaval în acvariu; numai ca să descopere, cu stupefacţie, că şinşila îi înghite pe nemestecate! S-a gândit atunci să le scrie acelor oameni de ştiinţă, să le spună “un om de ştiinţă din Mănăştur a făcut o descoperire opusă celei făcute de un grup de oameni de ştiinţă britanici, şi anume că rozătoarelor, conform aşteptărilor milenare, le place caşcavalele”. Nu se ştie dacă această preferinta culinară a survenit in obişnuinţele alimentara ale rozătoarelor odată cu apariţia serialului “Tom şi Jerry”; oricum, cercetările continuă.

Şi ca să închei, tot colegul meu Adi, văzând la Kaufland pită mucegăită, s-a dus cu ea la vânzătoare şi a-ntrebat-o:

– Fiţi amabilă, pâinea cu mucegai e pâine specială pentru brânza cu mucegai?
– Nuş, zice vânzătoarea, staţi să o chem pe colega, că io-s nouă aici şi nu e raionul meu.

19 lovituri, dă-i și tu!