Clujul văzut de Emil Boc

Cobor din Logan în piaţa Avram Iancu, că A6-le l-am lăsat la intrarea pe A3.

Parcă era mai fain dacă lăsau ăştia fântâna arteziană pavată cu gresie cu delfinaşi şi steluţe de mare. Mie-mi plac steluţele de mare! Aşa or trebuit să spargă faianţa aia deja pusă, şi să aplice nişte ceramici albastre, cică nu dau bine căluţii de mare de pe faianţă cu statuia lui Iancu. Partea bună e că merge instalaţia de sonorizare, e fain să auzi muzică simfonică în tandem cu jocul de apă. Vaaai, dar ce najpa sună acusticaaa…! Parcă ai asculta muzică într-o găleată de tablă.

Ajung pe Eroilor. Uite ce frumos arată…! Pavaj pe jos, asfalt… Unii zic că se vede că Boc – eu, adică – vine din vârful muntelui. Cică toţi primarii veniţi din pădure au o obsesie, să şteargă orice verdeaţă, să pună asfalt pe tot centrul, că-s sătui de verde. Io nu-i înţeleg. Dacă le trebe pădure, să meargă, naibii, în Făget, printre pet-uri!

Uite ce frumos arată şi piaţa Matei Corvin, pavată 100%, fără urmă de vegetaţie, în afara cordonului din jurul catedralei Sf. Mihail. Cum, încă nu au terminat de renovat soclul statuii? Băăăă, da’ unde e statuia??? Ia să-l sun eu pe Apostu, să-l întreb. Abonatul Vodafone nu poate fi contactat… na, ghinion, cred că iară u şi-o reîncărcat prepayu’.

Uite Hotel Continental ce frumos arată. L-am retrocedat cu acte în regulă. Că nu vor ăştia să facă nimic din el şi lasă ditamai măgăoaia de clădire neocupată… no, nu e treaba mea. Io-s fost primar! Ce treabă am eu cu ce face fiecare?

S-o făcut cald. Ia să mă duc io până-n piaţa Mihai Viteazu, să-mi iau o lebeniţă, să mă răcoresc. Ioi, am uitat! În Piaţa Mihai Viteazu nu mai vin producători, vin numai speculanţi care vând piersici turceşti şi banane. Cică producătorii nu-şi mai permit să plătească o masă permanentă, după amenajare, că e prea mare preţul pentru ei. Dă-i dracu’ de ţărani. Bine le-o făcut Apostu, că le-o mutat piaţa de gros la mama dracu’, în Dezmir. Ce, e treaba mea că nu mai găseşti roşii româneşti nicăieri, şi pepenii greceşti ne-or invadat pieţele? E treaba  ministrului agriculturii. Io, ca premier, nu pot să ţin socoteala la tot. Să-şi cumpere din hipermarketuri. Uite, io i-am lăsat pe Cora să îşi facă hipermarket în Cluj, deşi or lătrat toţi că din afacerea asta Clujul câştigă un deget gros vârât între arătător şi degetul mijlociu.

Oricum, încă se vede cu ochiul liber ce am realizat eu ca primar. Şi când te gândeşti că se comentează că unele străzi asfaltate au gurile de canal puse ca porcu’ (câte 3 la 1 m depărtare una de alta), şi 90% din arterele de circulaţie sunt pline de denivelări… bueeey, la câte giâpuri au clujenii, astea nu reprezintă o problemă! Ce, comentează că nu au loc de parcare? Păi nu le-am stricat, în Mănăştur, lângă McDonald’s, spaţiul ăla liber să le fac porcăria aia de parcare supraterană, care strică toată arhitectura locului? Na! Aţi vrut locuri de parcare, luaţi-vă locuri de parcare!

Nu-i mai înţeleg pe oamenii ăştia. Doar le-am făcut autostradă! Ăştia îmi comentează de Filarmonică… când au muzică pe youtube… şi de piste de biciclişti, că-s prea mici şi prea puţine, şi când colo toţi au maşină! Bă, nu ai bani de benzină, ia du-te, mă, înapoi la Turda sau în Zalăul ăla de unde ai vinit! Şi nu mai tot daţi vina pe mine… ce! Io am fost la guvernare de 20 de ani încoace? Eu? Eu, sau UDMR-ul? Ăia sunt vinovaţii! Ăia!!!!

Că mă inervez amu, nia, şi mintenaş mă fac preşedinte de patrie! Şi să vă mai văz io atuncea pe voi pe unde mai scoateţi cămaşa! Că nici măcar francezii nu vă mai primesc… ŢIGANILOR!

PS: După o idee mariusească, “Clujul văzut de Emil Isac”.

21 lovituri, dă-i și tu!