Cină romantică la Burj Al Arab

Dacă trăiţi pe planeta Pământ, mai mult ca sigur că-mi citiţi blogul; aşa că ştiţi deja că arabii sunt nebuni.

Din deşertul ăla plin de nimic or făcut mega cartiere luxoase – ca la noi, în Floreşti – şi insule în mare – de zici că eşti în Mamaia – sau piste de schi – ca la noi, la Cavnic. Or adus firme mari, imigranţi care lucrează zi lumină ca apucaţii, au avioane, trenuri, autostrăzi, ce mai; Dubaiul, cel puţin, vă rog să mă credeţi că este cel mai frumos oraş din lume, şi asta vă spun din propria mea experienţă; pentru că odată am venit cu ocazia cu un om care o fost acolo la muncă.

În fine, nu despre asta vreau să vă vorbesc. Ci despre doi români care s-or pornit să-şi îndeplinească o fiţă: să ia o cină romantică la Burj-Al-Arab, singurul hotel cu tăt atâtea stele câte are Metaxa.

Burj Al Arab
Unii spun că seamănă cu o pânză pe mare; eu zic că arată ca un WC extraterestru. (sursă foto)

Deci: după ce şi-au pus afacerile în ordine (v-aţi prins din prima că cei doi nu sunt educatoare şi medic rezident, nu, perspicacilor?) au făcut rost de viză, au luat avionul, au ajuns în Dubai şi s-au cazat la ceva motel de 5 stele. După ce au făcut nişte poze, a doua zi au purces către Burj Al Arab, să poa’ să dea check-in pe Facebook, să moară dujmanii de ciudă.

Deci Burj ăsta e mega luxos înăuntru şi pus la punct cu poleieli; şi or fost instantaneu preluaţi de un valet greţos de amabil, care i-o condus către liftul din aliaj de seleniu şi teluriu, care lift i-o dus cu viteză la ultimul etaj unde aveau rezervare la restaurant.

Acolo au fost aşezaţi cuminţi la masă şi or primit meniul.

Or frunzărit ei meniul ce l-or frunzărit; dar nu s-au bucurat din cale-afară când au văzut că cea mai ieftină farfurie nu costa mai puţin de $120. Au comandat: ea ceva de 200 de dolari, el de vreo 260, şi or comandat şi un vin de 300. Nici prea-prea, nici foarte foarte. Apoi au stat şi şi-au frecat mâinile de anticipaţie.

După ce au ras şi un aperitiv mic-mic-mic, într-o jumătate de oră vine către ei o armată de chelneri, zici că era coloana oficială a preşedintelui României Crin Antonescu. S-or încolonat ca la nuntă când aduc fripturile, or pus pe masa lor platourile cu mâncare şi s-or tirat.

Cei doi au bulbucat ochii: pe ditamai platoul lui se lăfăiau vreo 4 boabe de mazăre; nişte morcovei, un pic de conopiduţă corcită cu broccoli; şi o unghie de cărniţă, de-abia de-abia sătura 4 furnici. La ea, în schimb, o frunzică de salată, ceva pastă ciudată şi un mini-cleşte de pui de crab pitic.

Or mai băut un pahar de vin să-şi facă curaj, au înghiţit totul în 14 secunde, pe ceas; au cerut să le aducă nota, au achitat $1000 cu tot cu ciubuc şi au ieşit din Burj Al Arab. S-au suit în taxi şi au purces către motelul lor de 5 stele.

Pe drum, au văzut un M mare. Au lansat rapid o comandă în limba engleză şoferului, care a intrat frumos în drive-in, apoi au aşteptat cuminţi să le vină rândul. Au comandat un Big Mac cu de toate, plus sare, piper şi cola; au ajuns la hotel, rezistînd poftei de a mânca ambalajul, au urcat în cameră şi au devorat tot ce conţinea pachetul.

No, cam aşa e o cină romantică la Burj Al Arab.

 

20 lovituri, dă-i și tu!