Cele mai vechi picturi rupestre din România

Dacă sunteţi posesori de creieri funcţionali, aţi aflat deja că civilizaţia umană a început în România, mai exact în Transilvania; iar dacă nu erau românii, mai exact ardelenii, lumea ar fi fost doar în secolul XIX, XVIII sau chiar XXV. Asta o ştiţi deja – altfel nu aţi citi aceste cuneiforme digitale, voi, urmaşi ai marelui Zamolxe/Zalmoxis/Zalmoxe/Zamolxis!

Nu numai atât; dar noi, românii ardeleni transilvanizaţi, suntem aproape precişi că suntem cele mai vechi forme de viaţă semi-inteligentă de pe planetă, alături de rechini, crocodili şi Ion Iliescu; şi avem şi cele mai bătrâne picturi rupestre pe lavabilele din peşteri, aşa, ca să muară dujmanii de ce termopane cu vitralii ne-am tras. Şi pentru că în peştera Coliboaia s-au descoperit aproape cele mai bătrâne desene rupestre de pe planetă, oamenii de ştiinţă au reuşit, în premieră, să descifreze ce preocupa creierul bărbatului preistoric. Occupy brain, cum s-ar zice. Click pe tablou ca să vedeţi ditamai splendoarea!

Mulţumesc, Dorescu Panait, pentru că egzişti.

PS: Am stat o oră jumate bibilind la poza asta grotescă în Paint, deci se poate puţin respect pentru munca artistului digital naiv?

29 lovituri, dă-i și tu!