Ce trebuie sa faci dupa un accident nesoldat cu victime

O familie călătorea liniștită în autoturism prin centrul Clujului – orașul care dă meditații de bun simț Vienei.

La un moment dat, o mașină depășește razant și îi rade, tot razant, pe aripă; așa că ambii participanți la trafic trag pe dreapta și încep amabilitățile de rigoare, în care niște mămici și niște vaci Angus sughiță fără să știe de ce.

Pentru că, totuși, erau ardeleni, și-au văzut mai departe de drum: ar fi durat prea mult să se apuce să-și dea pumni, venea vara peste ei.

Agresorul nu s-a lăsat și, băiat deștept, s-a dus imediat la Poliție și a raportat accidentul – care era fără victime umane (mămicile și vacile Angus sughițătoare nu se pun).

În schimb, zgâriatul este chemat de urgență la Poliție (noroc că nu era avion prăbușit în Apuseni, că nu-l mai găseau veci!), unde află că pedeapsa pentru abominabila crimă de a nu fi raportat accidentul este:
– avertisment (urecheală scurtă, nu bateți șoferii, și ei au sentimente!)
– amendă
– suspendarea permisului pe 30 de zile.

Doamna de la Constatări de la Poliție, mi se zice, era o tinerică încruntată care scuipa napalm amestecat cu fosfor alb; și doamna din mașina cu accidentul nu se rabdă și încearcă să-i facă viața mai frumoasă:
– Domnișoară… uite ce frumoasă ești! De ce nu zâmbești și tu un pic? Hai, că așa frumoasă ești când zâmbești…!

Jbeng, în momentul ăla doamna polițist cu răsuflare de dragon și-a pierdut herghelia, i s-au umflat vinișoarele la tâmplă și a pedepsit imediat crima (de a nu fi raportat accidentul și de a nu fi încheiat amiabilă în maxim 48 de ore) cu amendă și suspendarea permisului pe 30 de zile! Păi ce, unde vă credeați, în Europa?

Acu, probabil, vă întrebați ce s-a întâmplat cu cel care a declarat accidentul, deși el îl provocase: păi, el a scăpat cu avertisment.

6 lovituri, dă-i și tu!