Ce semne de buna purtare urmeaza, stie cineva?

L-am luat de la bunici, din Mărginimea Sibiului, că deja ai mei, la cât i-a alergat ăsta micu’, slăbiseră până sub limita de subzistență; și atâta i-o chinuit Gropărelu’, că mai aveau puțin și se puteau contorsiona ca Nadia Comăneci.

marginimea sibiului
Firește, ca să iei copil de la asemenea peisaj a trebuit să folosim Forța ca să-l ducem înapoi, la betoane

L-am adus tăt-tăt-tăt julit pe brațe și picioare, de la tufele de zmeură și de la urzici; și din prima seară s-o julit zdravăn la bicicletă, de ziceai că urmează să i se vadă fluierul piciorului și să cânte la el! (”Tati, dar poți cânta la fluierul piciorului?” mă întreba el, printre lacrimi).

Pe urmă, așa cum am zis, a achiziționat a treia căpușă pe vara asta. Soacra i-o smuls trupul vrăjmașei cu atâta ură, că i-a rămas capul acolo; și nievasta atâta s-o chinuit să-l scoată, că l-o spart în patruzeci de bucățele microscopice, ăla numai cap de căpușă nu se mai putea numi (dacă nu era căpușă, i-aș fi recomandat terapie specializată).

În fine, a trecut; dar a rămas cu cicatrice pe spate, de la cât l-au zgândărit ca să scoată capul vrăjmașei.

Apoi, ieri îi scot la prunc un lighean cu apă în curte și-l pun să se bălăcească acolo, în soare. Ei; fiind caniculă, o procletă de albină o vrut să bea apă din ligheanul unde făcuse moștenitorul pișu, dar, speriată de agitația acestuia, mi l-o înțepat. În bărbie. Pesemne ținuse ea morțiș să o facă, cred că și-a spus chiar ”îl înțep, chiar dacă e ultimul lucru pe care-l fac!”

Așa de tare o zbierat Gropărelu’, că o parte din mine s-a uscat și s-a veștejit fără speranță; și cealaltă parte, din empatie pentru carnea din carnea mea, îndată a pus gura să sugă veninul din bărbia lui! Necazul o fost că, pentru că nu am avut cu cine să mă înțeleg printre zbierete, am supt la 4 cm de înțepătură; și acum are semn și de la înțepătură, și de la suptul meu! Practic, i-au apărut două astre în constelația bărbiei.

Și azi, în timp ce mergeam către parc, o vrut să se bage cu bicicleta în mine, că așa sunt glumele la 4 ani; dar eu, avînd 90 de kile, odată s-o dat peste cap, s-o julit la braț… sânge, menstruații din cot, ce mai! Abia l-am ogoit.

Și acuma, întreb pentru un prieten: ce urmează? Bătăi cu brăileni? Răpiri de fete de mafioți? Trafic de carne vie? Contrabandă cu trabucuri cubaneze și țigări ucrainence? Judo cu Putin? SĂ SE ÎNSOARE CU O OȘANCĂ???

17 lovituri, dă-i și tu!