12 lovituri

 1. Adi
  3, December, 2017 @ 10:40 pm

  Mno, is in Dubai la o conferinta, nu mi-i somn inca, deci am onoarea sa fiu primul care lasa un comment.
  Am trait si lucrat in UK peste 11 ani, unul la Univ. Southampton, doi la Univ. Bath, 8 jumate la Birmingham.
  In Londra am fost si merg des, de cand m-am intors in tara merg la ficiori, cel mare e in Londra, sclavete la PWC, dupa ultimele examene trece in grupa mare si o sa aiba leafa mai mare ca a mea (dar inca ii ajut cu bani pe ambii feciori, ca fac economii, mi-am facut singur palinca de mere, de piersici, si urmeaza mai dupa Craciun si de gutui)
  IN LONDRA DEMOCRATIA SE INTAMPLA IN HYDE PARK!!!!
  Acolo zice oricine, orice vrea. Demonstratii neautorizate in orice loc se lasa cu politia calare, si aia nu se joaca. Unul care ar da o palma pe crupa calului, sau i-ar baga lumina laser in ochi, si-o ia de nu se vede. Am vazut cand protestau, pe vremea lui Blair, impotriva razboiului din Irak, pe o mica esplanada de langa Parlament. Dormeau in corturi, aveau pancarte, strigau, era OK. Cand incercau niste zarghiti (acu, la judecata istoriei, cam aveau dreptate, ca avea Saddam arme nucleare cum am io vila la Miami pe numele Vecerdea) ii luau cu fulgi cu tot.
  Deci, parerea mea, atentie mare la manipulari, si, daca vrem totusi democratie, hai sa respectam votul; nu poti rezerva spatiul din fata guvernului pentru proteste NEAUTORIZATE. In nici o tara “ca afara” nu se intampla asta.

  Reply

 2. alunelu
  4, December, 2017 @ 12:21 am

  @Adi: legislatia la noi nu e aceeasi ca la englezi, nu avem ce compara protestele lor cu ale noastre. Deocamdata astea de la noi sunt legale, nu e nevoie de autorizatie pt. ele, trebuie numai sa notifici dragele de autoritati ca ai de gand sa protestezi.
  @Radu: Stiu ca-s pesedisti unii care te-au ajutat cu Usturoiul, nu-mi vine acum cum ii cheama, aia de au dat haleala si cine stie cate altele, de prin Zalau, asa-i? No, nu zic ca-s escroci, dar arata-mi unul care sa nu aiba interese, afaceri, sau care sta in partidul ala din convingere ca ACOLO SI NUMAI ACOLO poate el sa ajute tara asta sa mearga inainte. Pliz, arata-mi.

  Reply

 3. Atti
  4, December, 2017 @ 6:28 am

  1. Corect.

  2. Gresit. Ai dreptul la parere. Cand parerea ta produce daune, ai dreptul sa ai parerea in privat sau sa te pregatesti sa te tii bine. Ca din pareri spuse public avem Olivia Steer si crestere economica de ne ia naiba, CpF si alti imbecili cu pareri prezentate ca realitati.

  3. Gropare, cu mimoze nu faci protest, cel putin nu la noi. Bosorogul si-a luat-o peste nas, ghici, restul cu aceleasi ganduri poate se vor abtine.

  4. Nu generalizam din lene, ci din autoaparare. Daca stai intre porci, sa imi fie cu iertare daca nu ma obosesc sa vad, cine stie, poate esti o garofita inocenta care nu stie nici cat e ceasul.

  5. Draga Gropare, ti-ai gresit tara. Multi dar prosti. Sa citez o clasica “ciocul mic, acum noi suntem la putere” ?

  Reply

 4. Strugarui
  4, December, 2017 @ 7:26 am

  Este o diferență enormă între ceea ce a fost în ianuarie și ce este acum. Toți dobitocii se duc la protest sa își facă selfie și videoblogging..
  Un lucru iese de fiecare data în evidenta când se întâmplă asa ceva: cum se face ca toată lumea își cunoaște drepturile, dar nu toată lumea cunoște și obligațiile?

  Reply

 5. Cam
  4, December, 2017 @ 8:35 am

  Eu n-am facut Liceul de Informatica, daa?

  Reply

 6. Groparu Nemernic
  4, December, 2017 @ 9:37 am

  @ Adi: În România, dreptul la demonstrație este constituțional. Că guvernanții s-au blindat în regulamente greu de îndeplinit pentru orice protest spontan este complet altceva.
  Apropos, unde ne este Hyde Park-ul României?
  @ alunelu: Cum am putut uita de Mircea Groza! Doamne, cum am putut uita de omul ăsta minunat.
  Da, el e singurul pesedist cinstit pe care-l cunosc. Dar nu era membru PSD pe perioada filmărilor și nici mult timp după aceea.
  @ Atti: Suntem pe o gheață foarte subțire cu astea. Hai să le luăm pe rând:
  2. Habar nu am cum putem interzice dreptul la liberă exprimare, da, chiar și atunci când zici prostii cu pământul plat și avioanele din WTC. Habar nu am. Singurele țări care au poliție din asta sunt alea fundamentalist musulmane, și parcă nu mi-aș dori să intrăm acolo.
  3. Așa o fi, dar de acum moșul ăsta va deveni simbolul contra-revoluției. Sunt șanse să fim măcelăriți la televiziunile de partid ca ”tinerii care bat moșnegi”, wtf…
  4. Așa cum generalizăm noi, generalizează și ei.
  5. Cred că amândoi am greșit țara. hai s-o îndreptăm! Că de-aia ne strofocăm.
  @ Strugarui: Spre deosebire de spammeri, care nu-s dobitoci, așa-i?
  @ Cam: :)))))

  Reply

 7. mac gregor
  4, December, 2017 @ 11:39 am

  Ce n-am invatat in 2017:

  N-am invatat ca singura forma de protest ce da rezultate pe termen lung e organizarea in partid.

  N-am invatat ca fara sa ne constituim intr-un partid, poti face si Revolutia din 89, ca in 6 luni Partidul Comunist va reveni la putere.

  N-am invatat ca trebuie sa ne unim nu pentru a protesta, ci pentru a conduce aceasta tara.

  Reply

 8. cactus jack
  4, December, 2017 @ 12:18 pm

  “daca vrem totusi democratie, hai sa respectam votul”

  Pai, asta ar trebui sa le bagam in cap pesedistilor. Votul se da pentru programe politice, propuse de partide si puse in aplicare de indivizi. Din tot lantul asta, politrucii (cu acceptul resemnat al unor naivi) inteleg ca partea cu programul e doar o fandoseala si ca, odata ce a fost castigat alegerile, au dreptul sa faca tot ce le trece prin cap (ca au fost alesi si… trebuie sa ne respectam votul). Gresit, PSD nu a fost ales ca sa:
  – modifice legile justitiei
  – modifice codul fiscal;
  – bage accize suplimentare la carburanti
  – isi vare nasul in pensiile private
  – reintroduca taxa de mediu
  – etc etc (nu mai vreau sa le insir pe toate ca ma enervez)
  Care din astea e prinsa in faimosul lor program de guvernare?

  Deci, daca e vorba sa “ne respectam votul”, astept de la PSD sa faca exact ce a promis in program pentru care a fost votat, nimic in plus, nimic in minus (vorbesc strict teoretic, in practica e posibil ca unele babe de pe la tara sa-l fi ales pe Dragnea doar pentru ca e mai frumos).

  Reply

 9. Sorin
  4, December, 2017 @ 12:39 pm

  În spiritul punctului (2), întreb:

  a – De când un loc PUBLIC a devenit „piața lor”, așa cum v-ați exprimat în acest articol? Să înțelegem că „moșnegii”, psd-iștii, feminiștii, taxatoarele etc, nu au voie să protesteze în P. Victoriei? Să înțeleg că eu dacă trec pe acolo și nu ader la proteste trebuie să fiu hărțuit de unul care face parte din grupul care și-a apropriat piața? (Din fericire eu aș avea resursele necesare să-i bag pe gât telefonul unuia de 40 de ani, moșneag pentru mine, care m-ar filma obsesiv și m-ar provoca la un conflict pe care nu mi l-aș dori).

  b- La punctul 5 scrieți: „Democrația înseamnă domnia poporului, nu a majorității”. Întrebarea mea este: Care popor? Sau: Ce este poporul? Cât despre democrație, e mult de vorbit. Pe scurt, este exercitarea puterii statului de către majoritatea aleasă liber, cu condiția ca aceasta să ofere garanții de mai multe feluri minorităților de tot felul, inclusiv grupurilor care nu au câștigat dreptul TEMPORAR de a exercitarea puterea statului. Desigur, condiția supremă este de a exercita puterea în cadrele legale, începând de la Constituție până la regulamente de ordine interioară. Asta doar în plan politic, pentru că nu e cazul pentru o discuție despre valori sociale, despre shift-ul axiologic și alte concepte sofisticate și greu de înțeles.

  Reply

 10. Groparu Nemernic
  4, December, 2017 @ 2:51 pm

  @ Sorin: Nimic nu m-ar face mai fericit ca în piața Victoriei să se alterneze mitingurile. Un weekend ei, un weekend noi. Dar dacă nu în piață, atunci unde să ne strigăm supărările? Unde este agora?
  Este una să nu aderi la proteste, alta este să te apuci să-i înjuri și să le dai peste cap cu sacoșa celorlalți pentru că ție nu-ți convine ceva. Îți asumi un risc și poate dai peste cineva nu foarte tolerant, așa cum s-a și întâmplat, de altfel.
  Îmi place definiția democrației pe care ați dat-o, este mai cuprinzătoare și mai aproape de adevăr decât cea pe care am dat-o eu.

  Știți la ce visez? La un moment în care ajungem la maturitatea de a protesta, două grupuri distincte, fiecare pe partea sa de piață, fără a ne arunca jigniri, sticle de bere și pietre de pavaj în cap. Sasul a fost singurul care a-ncercat o apropiere de tabăra rivală. Dar felul lui bățos și zâmbetul ăla de actor american, cu toată fasolea (unii i-au spus rânjet batjocoritor, dar tind să cred că nu e așa) nu l-au ajutat deloc.
  Am devenit o nație de două tabere care nu mai dialoghează deloc. Dar deloc. Întrebarea: ce urmează? Să ne dăm în cap și mai tare, sau să facem cumva să ne apropiem unii de alții? (visez utopic, știu)

  Reply

 11. PTC
  6, December, 2017 @ 11:23 am

  Foarte adevarat tot ce ai spus in acest articol, felicitari. 🙂

  Reply

 12. Andrei
  11, December, 2017 @ 12:53 am

  Total adevar. Pacat ca tinerii din ziua de azi nu-si deschid ochii decat la tot ce nu ajuta.

  Reply