Ce am mai patit in ultima vreme

O grămadă, d-aia blogu mi s-o cam lasat pe tânjală, şi bine-o făcut!Printre altele, fusai ieri la lansarea aripelor germane, sau cum ‘mniezau se traduce numele la firma aia de-i zice Germanwings, care s-or lansat cu trasee Cluj-Koln, finca or auzit si ei ca romanii is traseisti, si iei chiar ie!

Si la conferinţa de presă (scrisă, nu de ulei), discursu’ strainez l-o tinut un Frantz Dietrich destul de neamţ, care ii ceva mare goangă pe la iei pe la ferma de avioane low-cost. Şi care nenea o făcut tot ce o putut ca să iasă prezentarea ştaif, şi o eschivat cu dibăcie întrebarea unui jurnalist că ce părere are el că s-o mutat Nokia din Germania în Cluj, şi alte şele. Şi o mai zis că numele Germanwings vine că s-or gândit ei, nemţii, la o bere ieftină (nemţii îz ueber-zgârciţi) că dacă fondează o companie de zboruri aeriene, ce nume sa-i puie? Pai să îi zică aripe, de la wings, si German, ca sa inspire calitate. Am vrut sa il intreb daca se gandea la calitatea masinii germane zisa Trabant (maşina aia din cartoane presate, cartoane d-elea de se acoperă homleşii când e răcoare afară), da’ nu am mai apucat.

Ce vroiam io numa sa va zic: nenea o tot incercat sa iasa cum trebe prezentarea, o şi băgat un spirit de glumă care uneori i-o ieşit (alteori i-o intrat), da’ totu’ s-o cam dus pe apa sâmbetei când – oroare! – în prezentarea PowerPoint cu harta României, proaspăt conectată la reţeaua de zboruri internaţionale Germanwings, oraşul Cluj-Napoca apărea hăpt prin întorsura Buzăului. Claro că toţi clujenii care erau şi prezenţi, şi ziarişti (care, între noi fie vorba, cred că tărie că Dubaiul e o copie în miniatură a oraşului de pe Someş River, şi că Shenzen e un soi de Mănăştur mai modest), or început să vocifereze!!! Vaaai, să nu ştii tu, ditamai neamţu, că Cluju, mah, Cluuuuju, ii aţă-n partea de centru nord jos stanga est a Ardealului! Şi ca lucrurile să meargă nemţeşte, la următorul slaid de PowerPoint, Cluj-Napoca o apărut, măi frate, aţă lângă Burgas!!! Burgas care, ultima dată când am verificat, era fix, da’ fix la graniţa cu Marea Neagră!

Atâtea behăieli de protest nu am auzit nici când am mers beat in cancelarie si le-am propus la diriga mea şi la profa de franceză să se sărute pasional – nu mai ştiu în ce clasă sau în ce vis eram.

17 lovituri, dă-i și tu!