Cat de dobitoc poti sa fii ca sa minti un popa?

blog romanesc Romanian blog www.groparu.ro

Un popa nu se minte ca sa il convingi sa te voteze, ca sa se futa cu tine sau ca sa iti mareasca salariu. Nici ca sa iti imprumute masina, sa stea cu copiii sau sa iti dea neshte bani pana la salariu.

Eu l-am mintit un popa in fatza altarului, tocma’ cand ma spovedeam.

Si Mitroa o mintit un popa in fatza altarului.

Io l-am mintit popa cu inima curata.

Si Mitroa l-o mintit pe popa cu inima curata.

Pe mine nu ma prea incearca regretele ca l-am mintit pe popa.

Mitroa is sigur 100% ca nu are nicicea mai infima, microbiologic pura parere de rau.

Parerea mea e ca relatia mea cu Dumnezeu – asa, divortzoasa cum e ea – nu are mare lucru de suferit ca l-am mintit pe locotenentul Sau.

Mitroa e super-hiper-mega-arhi-Terra indiferent de relatia lui cu Dumnezeu, cata vreme poa’ sa beie si sa fumeze. A, si cata vreme fiica-sa (cu care ii tot promit io ca ma insor) e sanatoasa.

Io. Ma duc la spovedania, prima data din viatza mea (că atunci, in clasa a XI-a, o fo’ incompleta, ca nu m-am si impartasit), ma intreaba popa: “cu ce crezi tu ca ai pacatuit, cu gandul sau cu fapta, de atunci, din clasa a XI-a?” – i-am zis: PREACURVIT, parinte, preacurvit, cu ochii, cu salamul barbos, cu deshtele, cu limba, ce mai! orice excrescentza cat de mica, daca am putut sa o bag intr-o femeie, am bagat-o, fara nici cel mai mic regret! si daca puteam sa ma bag intru cu totu’ intr-o femeie, m-as fi bagat si n-as mai fi iesit veci pururi!

E OK, am recunoscut, m-a iertat. Dar ulterior am aflat ce mincinos patentat am fost pentru ca am vorbit balarii in fata preasfintiei sale (mi-i lene sa scriu cu initiale mari majusculate). A preacurvi insamna a face sex* in afara casatoriei. Pai ce casatorie, mai frate, ca io la capitolu’ asta is codash! Popa mintit? Popa mintit!

Mitroa. Ce am facut io e nimic pe langa ce o facut Mitroa. Eram acolo. Eram chiar acolo – acolo unde anu’ trecut pupasem candelabru, din greseala. Ne înviam, aşteptam cu nerăbdare să se termene slujba, să fumam şi să mâncăm carne. La un moment dat, popa zice ceva că să se impartasheasca nush cine, că nu am auzit prea bine, că toti se foiau oe-acolo, dornici să se termine slujba ca să poată fuma şi să mânce carne. Cert e ca Mitroa – păgânu’, dar postitoru’, ca si mine, de altfel – se repede atză la popa ca fata mare la maritiş, de parcă se termina mantuiala acolo, ni, în sara aia. Şi stă otzâră la şoptite cu popa, şi dupa aia ia împărtăşania între mandibulă şi nas, o da pe gât – ca un bâtlan care înghite un peste – şi revine printre noi. Şi încearcă să se abţină, da’ nu poate, mai incearca o data, dă kix, şi ne zice, şoptind, in timp ce făcea baloane cu nasu’ de emoţie si de râs: Bă, zice, l-am minţit pe popă în noaptea de Înviere!!! Da’ taci mă, zic, nu ne minti! Bă, zice, jur pe roshu ca l-am minţit! Jur, ma! M-o intrebat daca m-am spovedit, şi ghici ce i-am zis! Ghici! Ca ţ-am zis că nu m-am spovedit! Aşa-i? Aşa-i! No! Am uitat ca nu m-am spovedit anu asta! Şi ghici ce i-am zis! Ghici!!!

________________
* aka a te fute

11 lovituri, dă-i și tu!