Care vrei poze cu pruncul tau?

Spital românesc – şi cu asta am zis totul.

Vine fotografa oficiala a hoţspitalului la nevastă: tu doamnă! Vreai poze cu pruncul tău proaspăt, pe care numai un pic ţi l-ai văzut, că nu ţi-l aduce nimeni să ţi-l vezi? Ui acia, pe bani.

Io merg la ea mai târziu, şi-mi zice nevasta: ui, bă, că mi-or oferit poze cu moştenitorul, costă numai 40 de lei! Io zâc: să văz, că nu cred.

Şi-mi arată.

Şi mă bufneşte un râs zgomotos de i s-o cutremurat perfuzia, şi vreo alte două cezariate or început instant să aibe dureri la tăietură: un negativ de film foto ca în 1983, şi vreo 4 poze alb-negru cu pruncu’.

Şi râd – un pic cam nesimţit, recunosc, că femeile erau în dureri. Zic:

– Tu nievastă! Tu mai ştii când am mers noi doi în Tenerife, în luna de miere, şi eram tineri şi ne iubeam? Da? Şi mai ţii minte când am mers cu catamaranul să vedem delfinii, şi ai vomitat pe jumate de echipaj, că-ţi era rău de la sarcină, de când am pus postarea toată lumea o crezut că io i-am vomitat? No… ţii minte că am plătit 10 euro pe o ditamai poza color cu noi doi? Ţii minte? 10 euro, tu draga. Şi era ditamai poza, şi şi color!
– …
– Şi ştii că dacă tanti asta făcea poze color, că suntem în mileniul în care vom zbura pe Marte, i le luam şi nici mâc nu ziceam, deşi mă ştii că-s zgârcit de Doamne feri. Da’ aşa ce să fac, să dau 40 lei pe un alb negru?
– …
– Le-ai plătit?
– Nu, zice nievasta.
– Booon. Las’  că sunt în România, mă descurc eu.

Şi m-am dus şi am strecurat 10 lei unei tanti în costum albastru şi mi-am văzut moştenitorul şi l-am pozat cu acest tarif preferenţial de minus 75%, şi m-am simţit ca unul care a învins sistemul şi pentru care sunt reduceri tot anul.

37 lovituri, dă-i și tu!