Când pleci de la birou, blochează-ţi calculatorul

Era prima lui zi în noul loc de muncă. La una din cele mai mari firme de softache din Cluj (care, vorba aia, e valea de silicoane a Estului salbatec).

El – expat. Noul COO al firmei. Sau CEO. Whateva.

Îşi primeşte biroul în primire, se asigură că toaleta este numai pentru el şi comandă un spray de budă cu arome de lăcrămioare şi lămâiţe argentiniene, că nu-i plăcea cel de dinainte cu miresme de petunii (petuniile sunt pentru middle management, asta se ştie).

Revine în birou, trimite vreo două mailuri; apoi îi cheamă pe toţi manajerii de proiecte într-o şedinţă fulger să le arate tuturor cine e şeful. Trasează nişte sarcini clare în timp ce-şi soarbe alene ceaiul lui tibetan din cana lui personalizată cu text motivaţional.

Gata şedinţa, merge înapoi în biroul lui unde mai butonează şi clicuieşte una-alta.

Apoi se face ora unu; şi iese omul la prânz.

După prânz, revine în firmă.

Se aşează la calculator.

Şi BELEŞTE OCHII cât două farfurii!!!

Cineva trimisese, în pauza de masă, din inbox-ul lui, un mail tuturor angajaţilor: “Dragi colegi, de azi se dubleaza salariile!”

Semnat: noul COO al firmei. Sau CEO (whateva).

De atunci, noul COO/CEO  nu mai pleacă niciodată în pauza de masă fără să-şi blocheze calculatorul. Nu de alta, dar e greu de înfruntat privirile a 50 de oameni când le spui că a fost o farsă, salariile nu se dublează.

PS: La aceeaşi firmă, o tânără proaspăt angajată care la fel a plecat fără să-şi blocheze calculatorul s-a trezit că trimisese un mail tuturor colegilor cu textul “azi port chiloti roz si abia astept sa va cunosc mai bine!”

PPS: Bine-nţeles, cele mai tari faze apar când oamenii programează mailurile să se trimită mai târziu, atunci când nevinovatul nefericit se află la calculator.

43 lovituri, dă-i și tu!