Bun, deocamdată mai putem fura din UE încă vreo 7 ani

LE: 5 ani, nu 7. Așa cum spune Sose mai jos, mandatul unui președinte al republicii franceze nu mai durează 7 ani de ceva ani (există și varianta ca Sose să fie cu Soros, nu se știe).

…și, pentru că toate astea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus ”Franța”!

Mi-am pariat aproape toți caii câștigători pe ce votează Hexagonul.

Băi, privind în spate la Trump și Brexit, acum totul are sens.

Cumva toți americanii pe care i-am cunoscut erau ficiori cumsecade, ca să nu zic aproape normali. De regulă, cei care vin prin Europa sunt suficient de inteligenți încât să-și permită o vizită pe bătrânul continent, deci oameni cu facultăți și umblați prin lume, deci peste medie, deci da. Din păcate, media țării probabil că nu este foarte sus, și egocentrismul ăsta care prinde rădăcini și la noi în patrie (când ați aflat la știri ce s-a mai petrecut prin America de Sud? Sau în Cornul Africii? Sau, la naiba, Azerbaidjan, Bulgaria, Ucraina?) spală oamenii pe creier suficient cât să-i facă să pună boticul la ce le promite TrumpDragnea.


Clujul Americii iubește la Trump cum iubește San Francisco-ul României la PSD!

Apoi, tot privind în spate, toți englejii pe care i-am cunoscut erau de diferite facțiuni ideologice, dar aveau ceva în comun: erau extrem de insulari în gândire. Și galezi, și englezi get-begt, și vinituri (second generation Paki/Indian etc.). Adică orice propunere care i-ar face să se simtă și mai speciali, și mai cu stea în frunte, și mai insulari, nu putea decât să câștige. Firește, o întreagă armată ideologică cu profeți găunoși a împins la vagonul ăsta numit Brexit (Nigel Farage, Boris Johnson etc.), dar n-ai ce face dacă insula nu a putut gândi contra mișcării geologice de segregare.

Dar de la franțuji, băi, de la fonfăniții ăștia graseiați care mai strâmbă din nas dacă te văd că nu știi bine franceză aveam pretenții. Știți voi, pentru că frații Lumière, Iluminism, liberté, égalité, Mitteranzi.

Plus că dezbaterea de dinainte de alegeri a fost un deliciu, cu un Macron tăios și tare pe poziții, care nu-și uită șirul ideilor în ciuda întreruperilor, și o Marine Le Pen pusă la afumat ca o bucățică de slănină. Fii atent ce i le zice ăsta micu’: doamnă, nu sunteți o candidată de finețe, nu sunteți adepta unei dezbateri democratice echilibrate; nici nu mă așteptam la altceva. Sunteți moștenitoarea unui partid care prosperă de atâția ani pe seama mâniei francezilor. Sunteți reprezentanta spiritului înfrângerii, le spuneți concetățenilor că mondializarea, globalizarea sunt prea dure, e timpul să ieșim din UE, să închidem frontierele și să ne ascundem! Eu, pe de alt parte, doresc să duc mai departe spiritul de învingător al francezilor. Franceza se vorbește astăzi pe toate continentele, suntem a cincea putere economică mondială și eu pe asta doresc să marșez!

Zice Le Pen: băi, ai fost ministru al economiei, ce-i cu rata asta a șomajului? Răspunde mititelu’: da, eu am fost ministru câțiva ani, dar dvs. ați fost politician jdemii de ani!!! Ce-i cu rata asta a șomajului?!?!

https://www.youtube.com/watch?v=YcE75DSwn7M

Enfin, UE s-a salvat tura asta. Acuma, poate reușesc și moderații din Germania să nu dea cu mucișorii-n sauerkraut și să nu se termine Uniunea în următorii 7 ani, cât durează mandatul teacher fucker-ului francez. Ar fi păcat (apropos, ați văzut în câte poze apare doamna Macron cu brațele goale și fustițe deasupra genunchiului?).

Plus că sunt prea bătrân să învăt acum rusa.

PS: Sincer, nici măcar nu mă bucur așa de tare că UE va mai trăi câțiva ani cât mă bucur că o văd pe Marine Le Pen că împrumută fața altor socialiști de renume a doua zi după alegeri, cum ar fi Mircea Geoană, Viorel Ponta… sunt român, deh, să moară și la chèvre du voisin, vous comprenez?


Râzi și tu ca voldemortu’, fă Marino! (sursă)

16 lovituri, dă-i și tu!