Bravo, Europa FM!

Știrea cu țiganca de etnie romă care a găsit un portofel cu o mie de lei și l-a dus la Poliție, deși locuiește într-o colibă ca de refugiați sirieni, a făcut înconjurul internetului.

Europa FM a sunat-o azi-dimineață și a luat-o la întrebări. Am auzit interviul cu ea în mașină, în timp ce mă străduiam din greu să evit manevrele periculoase făcute de un popă foarte grăbit; nievasta mi-a interzis să-i notez numărul de la mașină și să-l dau pe blog, sau să mă iau de sfinția sa posedat de cel vrăjmaș.

Revenind la portofelul găsit: o fată simplă și cinstită și nimic mai mult. Europa FM i-a acordat un premiu, să zic așa, de 10 luni de salariu lunar de 1000 de lei. Adică de 10 ori suma găsită și neînsușită. Să afle și alții și să facă la fel.

În acest timp, dacă vei căuta pe interneți țigancă, portofel, buzau, 1000 lei, o mie de lei, în aproape orice combinație, vei găsi numai știri nașpa. Fapta tinerei nu are suficient potențial de știre, în ochii mass mediei, cât să acopere restul mizeriilor.

Bonus – acest articol scris de Aroneț.

romii

Update: de ce mi se pare frumos ce a făcut Europa FM? Pentru că, la modului de Pedagogie de la facultă, am învățat despre următorul caz:  acum ceva vreme, s-a făcut un experiment la o școală, cu trei clase aproximativ egale ca performanță. După un extemporal,
– elevii primei clase au fost lăudați și li s-a spus că sunt cei mai buni, că au scris un eseu memorabil
– elevii celei de-a doua clase nu au primit nici un fel de feedback din partea profesorilor
– elevii celei de-a treia clase au fost certați pentru că eseul lor, chipurile, fusese un eșec.

La următorul extemporal, numai elevii din prima clasă au reușit să obțină un punctaj mai mare, în cazul celorlalte două clase calitatea eseuriloe a scăzut simțitor.

Și mai este o chestie: e mai ieftin să construiești o școală decât un penitenciar (care oricum încep să devină pline de politicieni și fotbaliști)…

22 lovituri, dă-i și tu!