Blogger oficial IE9 la RoBlogFest

Intru în casă val-vârtej, pun mâna pe undiţe, îmi pun pe cap pălăria de pescar, îmi scot rucsacul meu de scandal de sub pat:

– Ţucu-ţi gladiola ta, plec în lume! strig.
– Ce? bolovăneşte nievasta ochii. Unde, cum? Când???
– Informaţii de ultimă oră! Plec în Mongolia la pescuit de lostriţe mongoleze, îmi pleacă avionul peste 6 ore, am legătură directă Someşeni-Ulan Bator via Moscova! Stau acolo două luni, nu încerca să mă opreşti, m-o invitat un pescar cu care m-am împrietenit alaltăieri pe un forum!!!!
– Iubituleeee, ai înnebunit? face nievasta feţe-feţe. Cum să pleci până-n Mongolia?!?!?! Tu ştii câte minus 80 de grade sunt acolo acum? Şi să mai şi stai 2 luni?!?!?! Eu cui rămân aici cu Gropărelu’, la asta te-ai gîndit???
– Hmmm… zic. Hmmmm, da, ai dreptate. Dar să ştii că dacă nu plec în Mongolia, atunci musai să dau curs unei invitaţii de vânătoare de facoceri în delta fluviului Okavango! Durează numai 3 săptămâni şi o să revin înainte să se termine Postul Paştelui! Îţi las bonurile de masă!
– 3 săptămâni! strigă nievasta, căutând un cuţit prin bucătărie care să taie bine. Şi să vii înapoi din Africa cu boli şi friguri şi febre şi gripă zebroasă! Să ne aduci tot felul de boleşniţe şi păduchi tropicali, că ştii doară cum trag păduchii la tine!!!!
– Hmmm… zic. Ai dreptate, ai dreptate din nou, ca de obicei, iubita mea, nu ştiu ce-a fost în capul meu. Da’… auzi, atunci dacă nu pot merge la pescuit de lostriţe mongoleze şi la vânătoare de facoceri din delta fluviului Okavango, atunci musai să mă duc la RoBlogFest pe 25 martie, în Bucureşti. Nu de alta, dar durează numai o zi, şi am fost invitat să fiu Blogger Oficial Internet Explorer 9, că ştii că Microsoft e sponsor de sponsor la RoBlogFest şi lansează azi, 15 martie, versiunea de IE9 în toată lumea! No… deci musai să mă duc! Că dacă nu mă laşi, amu şi ies pe uşă, că pierd autobuzul către Ţara de Foc, că începe sezonul de împuşcat capibara de stâncă, relicvă din Cretacicul cel mai inferior!
– Deci numai o zi… pe 25 martie. Hmmm…! Asta sună cel mai bine, zice nevasta. No… lasă tu barurile şi capibarurile şi mai bine vezi-ţi mai bine de RoBlogFest şi browsere şi Microsoft şi Internet Explorer 9! Că dacă eşti cuminte, te duc şi-n Mongolia şi-n Ţara de Foc, ba chiar te şi aduc înapoi, da’ asta mai încolo, când mai creşti, mai zice nievasta.

Cu alte cuvinte: pe 25 martie, nievasta mă lasă să mă duc la RoBlogFest şi să fac live blogging de la eveniment, la invitaţia Microsoft® România. Care lansează azi, 15 martie, versiunea 9 de Internet Explorer, pe care o puteţi descărca de aici, aşa cum eu am făcut-o deja. Şi pe care o puteţi smotoci şi bibili şi trage de coadă, muşca, drăgăli şi pureca, ca să vedeţi ce poate! Că postarea asta în IE9 am aşternut-o, pentru că eu însumi sunt în plin proces de smotocire.

PS: V-aţi prins de jocul de cuvinte dedicat special vorbitorilor de limba română, nu? “Versiunea 9” – “versiunea nouă”, hihi!

33 lovituri, dă-i și tu!