Azi e ziua lui Hadean. Adi Hadean

Daca ar fi fost nascut in Somalia, Birmania sau Zanzibar
Adi Hadean tot ar fi fost cel mai tare bucatar!

Felul in care preia mancarea, o prelucreaza si o-ntoarce
O descanta, o vrajeste, o adoarme si-o desface
Il face un Paganini al tigăii, un Mozart în hrană,
Pe care uneori, spre fericirea noastră, ne-o dă pomană!
Face adevarate simfonii cu ingredientele,
Magistrale opere de arta cu condimentele,
Arhitectura modern-baroc-clasica cu aranjamentele
Şi piese de Shakespeare cu toate componentele!
Reţeta noastră pe ziua de azi
E să se păstreze macerat în fericire, drept ca nişte brazi,
Bine maturat în linşte interioră şi sănătate,
Cu o glazură groasă de prosperitate,
Cu cea mai lungă viaţă din lume,
Să rămână bunoc cu spume,
Dorinţele să i se-mplinească,
Plăcintele şi aluatele bine să-i crească,
Fripturile să i se rostuiască
Şi mâncarea de la sine să se gătească!
Şi ui, acuma, ui, ce vă spun, ui –
Lui Hădean, mai nou, i se spune Ratatouille!

10 lovituri, dă-i și tu!