Ați obervat cum asupriții îi imită până la identificare pe asupritori?

Am primit de la nievastă o sarcină grea și nemasculină: să bag șmotru în apartament.


Pentru că încă nu s-a inventat mașina de spălat apartamente, e nevoie de ”blogger power”

Harnic cum mă știți, am declinat sarcina cu curaj, pentru că, nu-i așa? ”O casă curată este dovada unei vieți irosite”; mai ales că eu am tendința să-mi stric manichiura când dau cu mopul, mereu mi se rupe câte-o unghie.

Dar, ca să nu las situația nerezolvată, am făcut o revendicare burgheză: nu mai bine ne luăm o tanti la curățenie? Că dacă da, eu puteam merge la cumpărături de țoale, nievasta-și putea urma destinul de mămică având grijă de ăla micu’, tanti ar face niște bani cinstiți, ce mai! Win-win-win.

Și, pentru că bărbații adevărați lasă sarcinile grele în seama soțiilor, am pus-o pe nievastă să facă rost de o femeie la curățenie.

Iar tanti a venit, noi am plecat; și, până ce tanti a rupt apartamentul în două cu Cif și Domestos și nu mai știu ce inamici ai grăsimii mai vinde Procter&Gamble, eu mi-am urmat chemarea de cocotă și am băgat o doză de shopping sâmbătă dimineața, în timp ce nievasta era cu Gropărelu’ la ceva petrecere de copii (nu m-am dus și eu pentru că eram precis că nu vor băga stripperițe – și am avut dreptate).

Cert e faptul că, la mijlocul sejurului în VIVO, am primit mesaj că femeia o terminat, și că să fac bine să merg să fac recepția și să o plătesc.

Ceea ce am și făcut, dar – înțelept cum mă știți – prima dată am plătit femeia, și abia apoi m-am pus să verific cât de bine a lucrat!

Și, așa cum urma să-mi dau seama, femeia nu a lucrat deloc bine.

Era păcat să ratez o asemenea ocazie grasă de a scoate ochii nievestei (între noi fie vorba, mereu m-a fascinat expresia asta: a scoate ochii cuiva; oare ce profil psihologic a avut ce care a inventat-o?). Așa că am chemat-o pe nievasta să-i arăt totul, răgușit de atâta indignare precum un cartof proaspăt scos din cuptor:
– Dezastru! Femeia pe care tu ai adus-o tu, da? No, ia uită-te aici ce-a făcut!

O iau de mână și o duc în baie:
– Uite aici! Urme de mâini neșterse pe oglindă!

Îi arăt sub canapea:
– Firimituri! Avem aspirator, dar de ce să aspirăm și sub canapea?

Îi arăt un colț:
– Aici nu numai că nu a șters, dar cred că a mai și adus praf! De-acasă de la ea!

La bucătărie:
– Cuptorul? Cuptorul nu merită un șmotru? Iar la aragaz se vede clar un punct negru uitat înadins!!! ÎNNEBUNESC, am lăsat o femeie în casa mea care și-o bătut joc de tot!

Nievastă-mea, cu un calm imperturbabil, mi-o retezat-o scurt și eficient:
– Ogoaie-te! Că deja ești mai rău ca mine, și asta deja nu e permis.

7 lovituri, dă-i și tu!