ANAF isi face reclama pe TVR, plătit din impozitele noastre, ca e bine sa-ti platesti impozite

Singurii oameni din lumea asta mândri că plătesc impozite sunt blazații din țările nordice. Acolo unde până și pietrele pică în depresie de cât de perfect este totul. Dar acolo, din banii contribuabililor-ssen, drogații primesc seringi moca și substituenți de heroină de la stat, ca să nu dea în cap la oameni, alcoolicii sunt ținuți departe de public în instituții specializate unde au bar gratis la parter, ăia care cerșesc bani pe străzi pentru ca micul lor cățel să mănânce primesc lunar vreo 800 de euro de la guvern (rog cititorii emigrați mai nordic să confirme) plus cazare aproape gratis, dacă sunt caz social, iar tratamentul în spitale este acoperit 100% de către stat pentru toți fraierii, ce mai! Nimeni nu se îmbogățește, pentru că poți plăti 80% din venit, dar nimeni nu moare de foame.

Ha! La noi, ANAF scoate niște clipuri sociale demențiale în speranța că ne vom strânge toți la ghișee ca să ne plătim dările (nu le-am găsit pe interneți ca să vi le arăt și vouă). Într-unul din clipurile astea care probabil au costat zeci de mii de euro, un șofer trece pe lângă un accidentat legat de targă și e efectiv beat de fericire că din impozitele lui s-a cumpărat targa aia. Un fel de ”bă, ce bine-mi pare că ai luat targă!” Aproape că merge și-l scoală pe ăla din comă, de fericit este el. Ba, mai mult, mă mir că nu merge să le zică Smurzilor ceea ce e recomandat să spui oricărui funcționar public, dacă vrei ca acesta să-ți bea albul ochilor de furie: ”Ce bine că taxele mele îți plătesc salariul!”

Ce mi se pare, însă, interesant este că TVR-ul, care difuzează reclamele astea, este finanțat și din taxele strânse de ANAF. Un fel de ”ce bine că ne plătești taxele, pentru că așa plătim televiziunea pe care îți spunem că e bine să ne plătești!”

Și oare din banii cui se difuzează spoturile astea? Exact.

IMG_8225
Plus că astfel TVR-ul poate inventa noi stiluri de coafură. Pe banii tăi, pe barba ta.

LE: mulțumesc, măi cititorule Victorash, măi!

13 lovituri, dă-i și tu!