Amintiri despre o şedinţă de partid

Marea majoritate a noastră am fost feriţi de bunul Dumnezău de-am scăpat de şedinţele alea de partid, mult mai boring şi nasoale chiar şi decât şedinţele corporate!

Dar se pare că Dumnezeu a avut alt plan cu Gropăroaia, ilustra mamă (care de fapt e-o doamnă!) a subsemnatului; fincă de voie, de nevoie, mi-or făcut-o ăştia membră PCR în organizaţia întreprinderii, că aşa era pe vremea aia.

Şi mama Groparelui, apsolventă de română-rusă, deci care oarecum le cam citea şi scria şi frumos zicea, avea misiunea ca la şedinţele de partid  să citească mereu nuş ce dări de seamă pe care ea le redacta, c-aşa era pe vremea aia.

Şi odată, mama nu a mai putut să ducă această misiune la îndeplinire: murise un unchi de-al meu, Dumnezău să-l hodinească! Asta e, morţii cu morţii, viii cu viile. Şi mama, vizibil afectată, declară, în plen:

– Tovarăşi, în seara aceasta îmi este imposibil să citesc darea de seamă.
– Tovarăşă, s-a repezit ca arsă chitra de secretară de partid; nu se poate!
– Tovarăşă secretar de partid, CC al PCR, motive personale mă împiedică să dau citire documentului! Vă rog să aprobaţi remiterea documentului unui alt vorbitor.
– Aceste motive personale menţionate de dumneavoastră denotă lipsa dumneavoastră de devotament pentru victoria finală a cauzei comunismului împotriva capitalismului imperialist de tip anglo-american! Subminează economia naţională!!! Arată clar o pactizare cu duşmanii chiaburi ai regimului nostru multilateral dezvoltat!!!
– Tovarăşă secretar de partid, ieri mi-am înmormântat un frate, a murit la 40 de ani!
– Tovarăşă, i-o retează, fermă pe poziţii, chitra de secretară de partid. Tovarăşă! Motivele personale nu vă împiedică să vă desfăşuraţi activitatea în cadrul şedinţelor PCR! Ce să mai zic EU, atunci, de probleme personale? Ha? Ce să mai zic EU? Că tot ieri am aflat şi EU că fiu-miu a picat la facultate…!

21 lovituri, dă-i și tu!