Alo, domnilor, facem şi noi ceva cu Finanţele astea?

În cele din urmă, am clacat și mi-am plătit bruma de restanță pe care-o mai aveam – conform lor – către cel mai coinstit (mă pardonați pentru greșeală, voiam să scriu cinstit) guvern din istorie. Asta deși am câștigat procesul cu CASS-ul și până în ziua plății plăteam penalizări și majorări la suma câștigată: ăia de la CASS nici nu știau că eu am câștigat procesul, că nu li s-o comunicat (nota bene: sentințele finale nu se comunică, pentru că se presupune că nu are rost, că doară nu poți face recurs la o sentință finală).

Încă tot nu pricep de ce nu îmi pot plăti online toate rahaturile astea de 2 lei. Nu pricep, și pace. Dar am o idee bună și știu exact ce voi face:

1. Ii dau un SMS lui Mirel Palada. Simplu, cu textul: “Mo pls vb cu Ponta sa fc plm odata sistemul ala online de plati pt PFA. Plătesc gros, îți iasă și ție”

2. Aflîndu-ne în plină dictatură băsistă, toți Mirelii Palada au telefonul ascultat. A doua zi, toată presa afiliată lui Băse’ va titra câtamai bomba de presă: Mirel Palada rezolvă favoruri pentru amici contra cost, Ponta e un corupt, România riscă sancțiuni de la UE și România, noul Euro-Maidan? B1TV ia foc cu toți analiștii ei, patru bătrânici orbesc de la burtiera galbenă cu “nu ai să crezi! Află care prim-ministru român actual este un șpăgar!” Crin Antonescu va declara chiar că el știa că Ponta e un nenorocit cu două fețe care nu împarte șpaga.

3. În plin scandal mediatic și politic, vestea ajunge la urechile lui Victor Ponta, care deleagă un elev repetent de clasa a 11-a de la Mate-Info să dezvolte un asemenea sistem electronic de plăți.

4. Dupa două zile, elevul de clasa a 11-a predă aplicația cu ajutorul căreia ne vom putea plati online datoriile catre stat. Curat, fără scârbe, cozi, numere de ordine. Alți doi colegi o implementează din scurt, în 4 ore, în timp ce se joacă Assassin’s Creed.

5. Refuzînd cu modestie orice glorie, Groparu refuză condescendent ofertele de implicare în viața politică, preferînd să rămână un blogger obscur care lucrează într-o corporație. Blogger de care fug toți prietenii cu poveștile cu adevărat valoroase de frică să nu ajungă pe blog, dovadă că, dacă nu fugeau, azi aș fi avut chiar o postare faină de scris! Cum o să fie aia de mâine, cu nevastă-mea, că ea nu poate fugi de mine, că o jurat la altar niște chestii.

În imagine: miniștri de vânzare.
Ministri de vanzare

9 lovituri, dă-i și tu!