Ai planuri de concediu? Ce zici de Corfu sau de croazieră în Caraibe?

Înainte de toate, ţin să vă spun că postarea asta vă poate duce fie în Corfu, fie în Caraibe, aşa cum veţi vedea la finalul articolului. Până vă înscrieți la concursul Christian Tour, vă împărtăşesc nişte sfaturi adânci-adânci, din propria mea înţelepciune, despre cum să te concediezi.

Așadar: un vechi proverb studențesc clujean spune că, dacă vrei să-l pierzi pe prietenul tău cel mai bun, atunci mută-te cu el în chirie; sau du-te cu familia lui în concediu.

La mine în familie regulile de concediu sunt clare şi nimeni nu are curajul să le încalce – decât dacă vrea nevastă-mea:
1. În concediu se pleacă în destinaţii de familişti burtoşi, cu copii
2. În concediu se pleacă fără prieteni (nici ai mei, nici ai ei)
3. În concediu ne facem prieteni după chipul şi asemănarea noastră
4. În concediu, fiecare face ce vrea (Gropărelu; ce vrea Gropărelu’)

DSC02612
Maiorca. Coasta pentru burtoși familiști, fără prieteni, dar cu Gropărei

Să detaliem:

1. În concediu se pleacă în destinaţii de familişti burtoşi, cu copii.

Ibiza? La pensie. Mergem să ne relaxăm cu Gropărelu’, nu să mă duc la discotecă cu căruciorul şi laptele de sân după mine.

Copilul trebuie să:
– nu stea 4 ore până i se serveşte mâncarea, altfel aruncă berea lui tati în acvariul cu languste;
– aibă marea lângă hotel, că nu e chiar plăcut să cari în braţe 18 kile de prunc 2 km în fiecare zi (taaaaatiiiii, mă ieeeeei in braaaațeeeee? dacă nu, o scuip pe tanti asta nemțoaică!);
– aibă loc să se joace cu … în nisip;
– socializeze cu alţi copii; dacă-s de alte naţii, cu atât mai bine;
– doarmă fără să audă bumţi-bumţi, welcome to Saint Tropez.

2. În concediu se pleacă fără prieteni (nici ai mei, nici ai ei).

Nu vă pot spune suficient de răspicat, pentru că acuma scriu: la vârsta mea, concediul înseamnă să scapi de toţi. Din momentul în care ai trecut vama, îţi apare aşa-numita “uşurare concedioasă”: toate grijile au rămas în patrie, de partea mioritică a vămii. Un prieten pe care-l duci după tine îţi va reaminti, fără să vrea, de tot ce ai lăsat în spate: rate, deadline-uri, curs valutar, Isărescu, revizia nefăcută la maşină. Posibil ca astea să fie numai în capul tău, dar atunci e bine, înseamnă că ai totuși ceva în cap.

Plus că: dacă mai mergi cu cineva, automat te simţi obligat să petreci timp cu acel cineva. Poate voi nu; dar eu da, că aşa-mi zic vocile. Asta înseamnă că mergi împreună cu ei la toaletă, la masă, la cumpărat magneţi de frigider, negociezi cu ei plaja la care să mergeţi, ora şi locul la care să luaţi cina, îţi asumi şi riscul ca dacă păpica nu e cea mai bună în ziua aia la terasa pe care tu ai ales-o, să fii scos vinovat (“vezi, pui, v-am zis să mergem la cealaltă terasă! Acolo era mai fain!”) etc. etc. etc. Oamenii (…femeile, aş îndrăzni să zic…) au un dar nativ de a încurca lucrurile şi de a te face să te îndoieşti până şi de cele mai neimportante lucruri.

Aşa că: de ce să te chinuieşti? Ia-ţi nevasta, mergeţi în concediu şi faceţi numai ce vrea ea, şi toată lumea e mulţumită (sau vezi punctul 4).

3. În concediu ne facem prieteni după chipul şi asemănarea noastră.

Simplu: îi prind pe români la bufet şi, dacă râd la o glumă gropărească, îi indic nievestei. Din acel moment, nievasta ştie să se ferească de ei şi alege să ne împrietenim numai cu cei care nu râd la glumele mele. Niciodată.

4. În concediu, fiecare face ce vrea (Gropărelu; ce vrea Gropărelu’).

Aici mă văd silit să-mi dau chiar mie dreptate şi să vă zic: asta aşa e. După ce le-ai încercat pe toate, nimic nu te face mai fericit decât momentul în care îl vezi pe ăla micu’ rânjind fasolea, fericit că i-ai luat maşina aia roşie la un euro. Reuşesc zilnic să-mi fac damblaua – înot zilnic o oră şi dau vreo două-trei ture de snorkeling, în rest petrecem şi noi momente de dragoste eternă împreună şi le savurăm şi încercăm să nu ne enervăm când Gropărelu’ face pişi pe cearşaful nordicilor de lângă sau aruncă felia de pepene în nisip sau varsă berea lui tati pe plajă ca să-şi facă baltă pentru excavator.

Mno: aceste guideline-uri guideline-ază concediile clanului Groparu. Și, revenind la ce spuneam scriind la începutul postării,

– povestiți-mi o poveste memorabilă cu ce ați pățit prin concedii și puteți câștiga o excursie in Corfu (perioada: 13.05-20.05, la hotel Memento Kassiopi Resort 3*+; cazare 7 nopti pentru 2 persoane cu all inclusive, vi se plătește biletul de cursă charter, transferul aeroport-hotel-aeroport, taxele de aeroport). Prin tragere la sorți între cititorii gropărești și ai altor bloggeri, totul organizat de Christian Tour. Până pe 28 februarie ora 23:59. Da?

– mai mult, pe site-ul familiei Suricescu vă așteaptă o vacanță în Caraibe.

Cand vine vorba de vacanță, fiecare dintre noi caută altceva și are modul propriu de a se bucura de ea. Familia Suricescu, de exemplu, are gusturi dintre cele mai diverse: vrea odihnă, distracție, aventură și servicii de cea mai bună calitate, toate într-un singur loc. Christian Tour înțelege cât de important este timpul petrecut împreună cu cei dragi și, prin conceptul Family Moments, a selectat și a inclus resorturi și destinatii speciale, care îndeplinesc toate exigențele unei vacanțe în familie sau în grup. Și tu te poți bucura de o vacanță ca cea a familiei Suricescu. Intra pe www.suricescu.ro și inscrie-te in campanie! Poti castiga excursii in diferite destinatii Christian Tour sau chiar premiul cel mare, o croaziera in Caraibe!
Doamne dă si câștige un câștigător gropăresc! Atâta-mi doresc.
27 lovituri, dă-i și tu!