4 facultati, 2 masterate, 3 doctorate. Şi un liceu (P)

Florin Gherasim este cu siguranţă cel mai pitoresc român pe care l-am cunoscut anul acesta; posibil şi următorul.

În 1987 absolvea Institutul Politehnic din Cluj Napoca, specializarea Automatizări-Calculatoare. Părea că stelele îi orânduiseră un destin de inginer de calculatoare – o meserie onorabilă, chiar dacă un inginer rămâne, totuşi, un inginer. Atâta numai că, printr-un joc al sorţii, s-a înscris apoi la Facultatea de Litere, secţia Română-Etnologie, pe care a şi absolvit-o în 2002. Întâmplător, aceeaşi facultate la care a transpirat sânge şi un blogger clujean; dar, deşi abia strângi masculi de o echipă de fotbal din Facultatea de Litere, eu numai alaltăieri l-am cunoscut în carnea şi oasele lui ingineresco-filologice pe Florin.
Florin Gherasim selfportrait, march 2014

Două facultăţi! Fain; dar se simţeau singure ele, facultăţile. Aşa că a urmat şi cursurile Facultăţii de Sociologie, specializarea Antropologie, pe care a terminat-o în 2006 (licenţa încă aşteaptă).

Şi apoi a făcut o schimbare de orientare şi s-a dat la învăţare la Universitatea De Artă şi Design Cluj Napoca, la secţia Foto, Video, Prelucrarea computerizată a imaginii. Unde este student în anul III, urmînd să-şi dea licenţa în iunie 2014. Poate şi să încerce câteva emoţii la cursul festiv, de ce nu?

Boooon.

În timp ce era ocupat cu facultăţile, i s-a părut că este un pic cam liber; aşa că a urmat şi Masteratul de Antropologie Culturală şi Multiculturalism, absolvit în 2003 la Facultatea de Studii Europene de la UBB, şi a mai tras un masterat la Facultatea de Sociologie, pe Comunicare şi Relaţii Publice – absolvit în 2009.

Boooon.

În timp ce era ocupat cu facultăţile şi masteratele, i s-a părut că este un pic cam liber; aşa că s-a apucat şi de doctorat în Sociologie, absolvit în 2013, cu teza “Ritual şi spaţiu funerar în Câmpia Transilvaniei”. Şi a mai terminat unul, în Arte Plastice şi Decorative, pe tema “Managementul cultural al mesajului artistic. Reprezentare, comunicare, receptare”, la Univ. de Artă şi Design din Cluj. Şi de încă unul, la Facultatea de Studii Europene, în Studii culturale, cu finalizare în 2014-2015, pe “Arta şi memoria colectivă în spaţiul public”.

N-aşe. Şi, fiindcă Vodafone doreşte ca Împreună să aducem toata Romania pe Internet,

Florin Gherasim primeşte un smartphone. Pentru că nu are încă unul.
telefon nokia

Și pentru că are nevoie de internet pentru a-și promova cumsecade galeria de artă pe care o păstorește în cartierul Mărăști din Cluj, în subsolul unei biserici: Galeria Horeb. Artă în cartier, nu artă de cartier – acestea au fost cuvintele lui extrem de exact reproduse aici.

Vodafone oferă și altor români șansa de a folosi internetul pe mobil cu noua gamă de abonamente de tăt felul. Gen:
– închei un contract sau îți prelungești abonamentul Easy, Smart sau RED și primești trafic dublu de Internet timp de 2 ani
– dacă ai abonament Smart și RED atunci primești Internet nelimitat între 1 și 4 luni
– dacă ai abonament RED atunci primești și mai multe minute internaționale pentru mobil sau în roaming
– dacă ai/îți prelungești abonamentul, primești un pachet complet de aplicații: pentru divertisment, Zonga și Seenow, și pentru o experiență sigură de utilizare, Vodafone Cloud sau Protect.

Update: se cuvine a menţiona că
1. În tot acest timp, Florin Gherasim a fost angajat cu normă întreagă la propria sa firmă de inginerit instalatii electrice (fondată în 1992), deci nu a ocupat un post de lipitoare de burse
2. Galeria de Artă Horeb a fost înfiinţată împreună cu preotul paroh Vasile Istrate şi este un proiect de voluntariat 100%
3. Cândva, în perioada asta, Florin a avut şi o bursă POSDRU
4. N-ajunge?

Later update: …așa că, hai cu internet la tăt cartieru’!

11 lovituri, dă-i și tu!