10.000 î.e.n.

Să mereţi să vedeţi filmu’, să vă râdeţi.

În primu rând fincă ii o corceală de film dintre basmu ăla cu Gheonoaia a lu Petre Ispirescu (atâta numa ca în film le zice mamuţi la gheonoi), Apocalypto a lu’ Mel Gibson şi orice-alt-film-bazat-pe-căutarea-freudiană-a-tatălui-şi-drumul-iniţiatic-al neofitului.

În al doilea rând fincă traileru’ ii pişarea lumii: Roland Emmerich are grija să îţi demoleze orice tendinta de a ficţionaliza filmu, de a te transpune într-o lume primordială frumoasă ca si o poveste frumoasa prin demolarea oricarei fictiuni, fincă îţi zice de la bun început “FILMU ĂSTA E PLIN DE TRUCAJE!!!”.

Deci v-ati dat seama: tre’ sa veniti sa vedeti filmu, vinkă am văgut mult arbeit la film, und das ist gut! Bicos arbeit ist fehhry impoootănt.

Şi în al treilea rând: fincă soluţia finală a filmului este ca fraţii negri să se lase conduşi de fraţii albi, mai dăjtepţi, impotriva – da! – împotriva unor oameni cu trăsături de arăboci, care mai şi poartă turbane pe cap. Şi vorbesc aşa, o proto-arăpească.

Asta ca să nu mai zic că mi-a fost şi mie dat să văd o gaşcă de mamuţi care fug la galop ca nişte maidanezi, mânca-ţ-aş, că m-am stricat de râs! Să le spuneţi elefanţilor care nu pot galopa nici măcar deloc că strămoşii lor fuseră cu mult mai coioşi, şi că şi-or făcut neamu’ pachidermilor de toată groaza.

PS: ar mai fi de zis despre Phororacus (ciorile elea preistorice din film care vor sa isi umple pipota cu carne de om) care is de 4 ori mai inalte decat palmierii; despre mamutii pe care ii sinucizi cu o tepuşă de făcut frigărui; despre mamuţii care nu se vânau prin împinsu turmei către prăpastie, ci în trântă voinicească, şi câââte şi mai câte…!

12 lovituri, dă-i și tu!